„Tikimės, kad dar šiais metais bus paskelbtas konkursas Santaros klinikų vadovo pareigoms eiti, suderinus su antruoju dalininku – Vilniaus universitetu“, – BNS sakė sveikatos ministro atstovė spaudai Lina Bušinskaitė-Šriubėnė.

Šiuo metu Santaros klinikoms laikinai vadovauja profesorius Juozas Raistenskis. Jis, pasak ministerijos atstovės, „puikiai tvarkosi su šiomis pareigomis“.

Nuolatinio vadovo klinikos neturi kiek daugiau nei mėnesį – rugsėjo pabaigoje iš pareigų paties prašymu atleistas penkerius metus įstaigai vadovavęs profesorius Kęstutis Strupas. Jis nuo direktoriaus pareigų buvo nušalintas vasarį, teisėsaugai pateikus įtarimus korupcija.

Teisėsauga įtaria, kad K. Strupas per ligoninės Informatikos ir plėtros centro direktorių Romualdą Kizlaitį tarėsi su įmonėmis, kad šios už laimėtus viešuosius pirkimus pervestų Santaros klinikoms galimai neteisėtą finansinį atlygį, užmaskuotą kaip paramą.

Teisėsauga pateikė įtarimus ir R. Kizlaičiui bei keliems kitiems Santaros klinikų darbuotojams, privačių įmonių atstovams.

K. Strupas kovą laimėjo konkursą vadovauti klinikų Pilvo chirurgijos centrui.

Jis ir R. Kizlaitis teisėsaugos įtarimus neigia.