„Konservatorių reitingas siekia 20,8 proc. nuo visų apklaustųjų, o nuo balsuojančių būtų 31 proc., tai arti trečdalio. Tėvynės sąjunga yra viena iš lyderių, daugumą mėnesių jie pirmauja prieš „valstiečius žaliuosius“, kurie surinko 15,8 proc. nuo visų, nuo balsuojančių būtų 23,4 proc., tai ketvirtadalis rinkėjų“, – apklausos rezultatus BNS komentavo „Vilmorus“ vadovas Vladas Gaidys.

Kovą darytoje apklausoje pirmavo „valstiečiai“ su 18,6 proc. reitingu, konservatoriai tuomet turėjo 16,3 proc. palaikymą. Dar prieš mėnesį, vasarį darytoje apklausoje pirmavo TS-LKD su maždaug 18 proc. palaikymu ir antri buvo „valstiečiai“ su maždaug 16 proc. palaikymu.

Trečią vietą užima Socialdemokratų partija su 7,3 proc. parama (8,5 kovą), taip pat 5 proc. barjerą perkopia „Tvarka ir teisingumas“ su 6 proc. rinkėjų žadamų balsų (4,8 proc. kovą) bei Darbo partija su 5,8 proc. balsų (5,3 proc. kovą).

Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga, apklausos duomenimis, sulauktų 3,1 proc. gyventojų palaikymo, Socialdemokratų darbo partija ir Liberalų sąjūdis – 2,8 proc., Lietuvos centro partija – 2,6 proc. gyventojų palaikymo.

Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centras „Vilmorus“ reprezentatyvią gyventojų apklausą dienraščio „Lietuvos ryas“ užsakymu atliko balandžio 4–13 dienomis, paklaida siekia 3,1 proc.