Preliminarią savo pagalbininkų komandą jau turi suformavęs aplinkos ministras "tvarkietis" Valentinas Mazuronis. "Išlaikysime tokį pat politinio pasitikėjimo tarnautojų etatų skaičių", - dienraščiui teigė ministras. Savo patarėja V.Mazuronis įdarbino buvusią padėjėją Seime - Eglę Lukošienę.

Sveikatos apsaugos ministras socialdemokratas Vytenis Povilas Andriukaitis, kaip ir ankstesnis ministras, savo komandoje išlaikys tris viceministrų postus ir keturis ministro patarėjų etatus. V.P.Andriukaitis savo patarėjomis pasirinko buvusias viceministres - Norą Ribokienę ir Janiną Kumpienę. "Pasilikau dalį buvusios komandos, nes daug darbų reikia tęsti", - aiškino V.P.Andriukaitis. Patarėja jis taip pat įdarbino ir savo padėjėją Seime - Ingą Preikšienę. Trijų patarėjų komandą jau subūrė ir vidaus reikalų ministras "tvarkietis" Dailis Alfonsas Barakauskas. Jam patarinės daugiau kaip tris dešimtmečius vidaus reikalų sistemoje dirbanti partijos kolegė Liucija Borusevičienė. Ministro patarėjais jau įdarbinti Inga Rumševičienė ir Ervinas Raistenskis.

Ūkio ministrė socialdemokratė Birutė Vėsaitė savo komandoje kol kas ministrė įdarbino tik patarėją - buvusią parlamentarę Viliją Vertelienę.
Krašto apsaugai vadovaujantis socialdemokratas Juozas Olekas tikino, kad "vidinių struktūrų kurti neskuba", todėl jo komanda dar nesuformuota. Tačiau ministras atskleidė, kad vieną iš viceministrų postų užims jo partijos bičiulis Antanas Valys, pastaruoju metu ėjęs Socialdemokratų partijos atsakingojo sekretoriaus pareigas. Komandos dar neturi surikiavęs ir teisingumo ministras socialdemokratas Juozas Bernatonis. Kol kas jis įdarbinęs tik vieną patarėją - Eglę Bagdžiūnaitę.