„Pranešimai apie jos (Rusijos) karinių pozicijų dislokavimą Sirijoje iš tiesų kelia nerimą, nes kuomet vyksta konfliktas, karinių pajėgumų permetimas į karo zoną nėra atsakingos politikos pavyzdys“, - antradienį Žinių radijui sakė Renaldas Vaisbrodas.

„Šiame etape tenka tik apgailestauti, kad tarptautinė bendruomenė neturi vienalytės pozicijos sprendžiant šį konfliktą“, - pridūrė jis.

Renaldas Vaisbrodas

Jungtinės Valstijos anksčiau pranešė, jog Rusija pasiuntė artilerijos sistemų ir septynis tankus į vieną Sirijos oro pajėgų bazę. Padėtį Sirijoje stebinti Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi „Syrian Observatory for Human Rights“ teigia, jog Rusija Sirijos režimo bastione Latakijoje stato aerodromą ir atsiuntė ten šimtus techninių darbuotojų bei karinių patarėjų

Rusai savo ruožtu teigia į Siriją gabenantys humanitarinius krovinius.

Maskva remia Sirijos prezidentą Sirijos prezidentas Basharą al-Assadą (Bašarą Asadą), kuris šiuo metu valdo tik apie penktadalį Sirijos teritorijos, Vakarai reikalauja jo pasitraukimo.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (604)