Marijampolės vaikų lopšelyje-darželyje „Želmenėliai“ iš viso patvirtinti du atvejai, iš kurių vienas pirminis ir vienas antrinis.

Naujas protrūkis nustatytas Klaipėdos lopšelyje-darželyje „Žiogelis“. COVID-19 liga patvirtinta vienam darbuotojui ir dviem ugdytiniams.

Taip pat naujas protrūkis nustatytas Nidos lopšelyje-darželyje „Ąžuoliukas“, koronaviruso infekcija patvirtinta dviem darbuotojams.

Tęsiasi protrūkis Klaipėdos regos ugdymo centre. Per praėjusią parą nustatytas vienas naujas atvejis, susijęs su protrūkiu. Iš viso su protrūkiu siejama 10 atvejų. COVID-19 liga patvirtinta penkiems darbuotojams ir trims ugdytiniams bei nustatyti du antriniai atvejai.

Nustatyti nauji susirgimai siejami su protrūkiu Šilutės rajono maisto gamybos įmonėje. Iš viso su protrūkiu siejama 14 atvejų, iš kurių vienas yra antrinis.

Nauji protrūkiai nustatyti Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės Ūminių apsinuodijimų skyriuje. Čia fiksuoti du pirminiai atvejai. Tuo metu ligoninės II chirurgijos skyriuje nustatyti du pirminiai atvejai.

Naujas COVID-19 protrūkis patvirtintas Panevėžio lopšelyje-darželyje „Kastytis“. Iš viso registruoti du atvejai, susirgo du šios įstaigos darbuotojai.

Naujas protrūkis užfiksuotas Panevėžio mieste įsikūrusioje metalo apdirbimo įmonėje. Čia iš viso registruoti du atvejai – susirgo du darbuotojai.

Biržų rajone įsikūrusioje maitinimo įmonėje nustatytas naujas protrūkis, iš viso čia registruoti trys atvejai. Susirgo du darbuotojai, taip pat patvirtintas vienas antrinis atvejis.

Atvejų, susijusių su protrūkiais šeimose, praėjusią parą visoje Lietuvoje registruota septyni, rodo turimi duomenys.

Atvejų, kai asmenų užsikrėtimo aplinkybės nėra aiškios, šiuo metu registruota 16.

Per praėjusią parą šalyje nustatyti 589 nauji COVID-19 atvejai, nuo šios infekcinės ligos mirė 13 žmonių. Iš viso Lietuvoje nuo pandemijos pradžios COVID-19 susirgo 204 tūkst. 954 žmonės, šeštadienį pranešė Statistikos departamentas.

Pagal deklaruojamus duomenis, tebeserga 50 tūkst. 475 užsikrėtusiųjų, tačiau statistiškai skaičiuojama, kad sirgti turėtų 6418 asmenų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (216)