„Susikeitė vietomis Valstiečių žaliųjų ir Tėvynės sąjunga. Gal skirtumas nėra didelis, bet jis yra. Taip yra buvę ir praėjusiais metais“, – BNS sakė apklausą atlikusios bedrovės „Vilmorus“ vadovas sociologas Vladas Gaidys.

Tyrimo duomenimis, už „valstiečius“ Seimo rinkimuose savo balsą atiduotų 15,7 proc. gyventojų (gruodį – 14,8 proc.), už konservatorius – 14,6 proc. (gruodį – 18,3 proc.).

„Valstiečių ir žaliųjų ruduo buvo labai nesėkmingas, daugiausia dėl nesėkmingos reakcijos į mokytojų streiką, dabar tas užsibaigė. Valstiečių pakilimas rajonuose, gal čia dėl vietos rinkimų pagyvėjimais“, – sakė V. Gaidys.

Anot jo, šiuo metu 42 proc. gyventojų nežino, už ką balsuoti, arba teigia nebalsuosiantys.

„Taip būna artėjant rinkimams, didėja neapsisprendusiųjų skaičius“, – sakė V. Gaidys.

Kitos partijos smarkiai atsilikusios nuo lyderių: Lietuvos socialdemokratų partijai savo balsą žada 6 proc. gyventojų (5,7 proc. gruodį), „Tvarkai ir teisingumui“ – 5,3 proc. (6,6 proc. gruodį), Darbo partijai – 5,2 proc. (6,9 proc. gruodį).

Liberalų sąjūdžio ir Lietuvos centro partijos reitingas vienodas – 2,8 procento.

Lietuvos socialdemokratų darbo partija sulauktų 2,6 proc. (2,4 proc. gruodį) gyventojų paramos, Lietuvos lenkų rinkimų akciją-Krikščioniškų šeimų sąjungą palaiko 2,2 proc. (2,5 proc. gruodį) apklaustųjų.

Apklausa atlikta sausio 11-20 dienomis.