„Pirmiausia – ką darysime su unikaliu Sveikatos ministro sprendimu, kad visi, kuriems nustatytas COVID–19, privalomai turi būti izoliuojami savivaldybės paskirtose ir apskrities vyriausiojo epidemiologo patikrintose patalpose.

Net jei simptomų nėra ir žmogus gali saugiai sirgti namuose, ir neeikvoti jokių išteklių, kurie labai reikalingi rūpinantis rimčiau sergančiais ar kitose srityse? Ką tik premjeras informavo, kad netrukus tikslins ir pateiks šio sprendimo išaiškinimus. Ačiū! O kol kas neskubėsim iš namų traukti tuos, kuriems jau paskirtas karantinas namuose. Jei niekas nepasikeis – deja, bet teks vykdyti šiuos nurodymus, net jei jie nelogiški“, – sprendimus kritikavo Vilniaus miesto meras.

Jis rašė, kad dėl į Lietuvą grįžtančių žmonių kyla daug neaiškumų.

„Dėl grįžtančių į Lietuvą – daug neaiškumų visiems, ir grįžtantiems, ir oro uosto personalui, ir kitų rajonų merams, kurie jau kreipiasi pagalbos. Ką daro Vilnius? Visų pirma, visiems viešbučiai paruošti. Nuvešime žmones ten ir užtikrinsime saugų bei kiek įmanoma patogų buvimą, kol nenumatyta kitaip. Tikiuosi, bus leista žmonėms, šeimoms bent jau vykti savo automobiliu, jei jis, tarkime, oro uosto aikštelėje paliktas laukia. Dalis, beje, norėtų grįžti į savo namus, kurie yra net ne Vilniuje. Jautriai spręsime tai, net jei ministro sprendimas labai tiesmukiškas“, – teigė jis.

Jis teigė, kad ruošiama ir priemonė, kuri leis patikrinti, ar asmuo laikosi karantino.

„Antra, šiandien ypatingai aktyviai dirbsime, kad dar šįvakar turėtume technologines priemones, kurių taikymas leistų įsitikinti, ar žmonės, kuriems paskirtas karantinas (nebūtinai parvykę ar sergantys, o ir visi kiti), šio karantino laikosi. Tikiuosi, šias priemones kaip pakaitalą viešbučiams, bus leista taikyti“, – rašė R. Šimašius.

Vilniaus miesto vadovas teigė, kad dėl saugiai namuose save karantinavusių asmenų, sprendimą turės priimti apskrities epidemiologas.

"Trečia, dėl žmonių, kurie akivaizdžiai saugiai gali karantinuotis namuose, iš karto kreipsimės, kaip ministro sprendime nurodyta, į apskrities epidemiologą, kad patvirtintų patalpų tinkamumą karantinavimui (būtent tokią procedūrą numato ministro sprendimas). Neįsivaizduoju, kaip tas apskrities epidemiologas, kas jis bebūtų, tai gali įgyvendinti, tačiau jau čia ministras kaip sprendimo autorius gal pasakys", - teigė jis.

Delfi primena, kad Lietuvoje yra patvirtinti 187 koronaviruso atvejai.