Taip pat tokias paslaugas teikiančios įstaigos – SPA, sveikatingumo centrai, sanatorijos, poilsio centrai –Valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo, sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos sprendimu, įpareigotos užtikrinti tinkamą dažniausiai liečiamų paviršių (durų rankenų, turėklų, krepšelių, vežimėlių rankenų) valymą. Tai turėtų būti atliekama ne tik drėgnu būdu, bet ir naudojant specialias dezinfekcines medžiagas. Dezinfekcijai rekomenduojama naudoti 0,1 natrio hipochlorito tirpalą.

Be to, kaip teigiama SAM pranešime, paslaugas teikiantieji turėtų pasirūpinti ir tinkamu lankytojų informavimu. Dar prieš patenkant į patalpas žmonės turėtų matyti informaciją apie rankų higienos reikalavimus, kosėjimo, čiaudėjimo etiketą.

Sveikatos apsaugos ministerija primena, kad žmonės, grįžę iš naujojo koronaviruso infekcijos paveiktų teritorijų, 14 dienų privalo izoliuotis namuose (saviizoliuotis) ir jokiu būdu nesilankyti jokiose viešose vietose, kur galėtų užkrėsti aplinkinius.
Valentina Gudienė (ELTA)