„Situaciją Rukloje kariuomenė valdo“, – sakė krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis telekonferencijos būdu dalyvavęs Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto posėdyje.

Kariuomenės vadas generolas leitenantas Valdemaras Rupšys papildė, kad valgyklos darbuotoja, kuriai nustatyta liga, paskutinį kartą darbe buvo kovo 11 dieną.

„Nustačius ligą, visa pamaina buvo atšaukta, ir dabar yra namų izoliacijoje. Ligos pasireiškimo kitam personalui nėra. Priešakinio bataliono kariai, kuriems pasireiškia nors menkiausi ligos simptomai, izoliuojami. Jiems pateikiamas maistas, imamės priemonių, kad liga neplistų“, – sakė V. Rupšys.

Pasak krašto apsaugos ministro, dėl šio atvejo izoliuota 17 žmonių.

Jų teigimu, olandų karys sirgo lengva forma. Jis su keturiais kitais olandų kariais, kuriems yra indikacijų, kad jie gali nešioti virusą, olandų sprendimu yra evakuoti į Olandiją.

Kaip rašė BNS, Lietuvos kariuomenė toliau laikosi ir vykdo įmanomų rekomenduojamų atsargumo ir prevencijos priemonių siekdama maksimaliai pasaugoti karių sveikatą. Visuose kariuomenės daliniuose ir toliau bus laikomasi griežtų karantino priemonių.

Tačiau, anot KAM, net ir patvirtinus pirmuosius atvejus dėl COVID-19 viruso, kariuomenės veikla nesustoja, ji ir toliau pasirengusi vykdyti jai pavestas užduotis ir visomis išgalėmis prisidėti prie bendrų valstybės pastangų suvaldyti koronaviruso plitimą.

Iš viso pagalbą civilinėms institucijoms, kovojančioms su COVID-19 epidemija, šiuo metu teikia daugiau nei 120 karių, tarnaujančių Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgose, kurios buvo aktyvuotos pagal Lietuvos kariuomenės Taikos meto užduočių planą