V. Matijošaitis iš trečios palankiausiai vertinamų politikų lentelės vietos atsidūrė devintoje. Kauno vadovą kovą palankiai vertino 26,9 proc. respondentų, neigiamai – 37,3 procento.

Vasarį Kauno merą teigiamai vertino 39,8 proc., neigiamai – 24,4 proc. apklaustųjų.

„Ne taip ir dažnai būna tokie kritikai“, – BNS sakė „Vilmorus“ vadovas V. Gaidys.

Jo teigimu, stipriai sumažėjęs V. Matijošaičio reitingas susijęs ir su korupcijos skandalu jo vadovaujamoje savivaldybėje, ir su „Vičiūnų grupės“ delsimu trauktis iš Rusijos, pradėjusios karą Ukrainoje.

Valdančiųjų reitingai auga

Kovą augo šeštoje vietoje reitingų lentelėje esančios premjerės Ingridos Šimonytės reitingas. Ją palankiai vertino 35,5 proc. (24,3 proc. vasarį) respondentų, nepalankiai – 47,9 proc. (55,7 proc.) apklaustųjų.

Penktoje vietoje – visuomenės pasitikėjimą taip pat auginusi Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, ją palankiai vertina 36,2 proc. gyventojų (30 proc.), neigiamai – 37,5 proc. (44,6 proc.)

„Ji beveik išlipo iš minuso ir tas prieaugis – ganėtinai rimtas. Paaugo ir Šimonytės, ir Bilotaitės, ir Anušausko, ir Vyriausybės reitingai“, – sakė „Vilmorus“ vadovas.

Prasidėjus karui Ukrainoje, į trečiąją vietą iš šeštosios šoktelėjo krašto apsaugos ministro Arvydo Anušausko reitingai, jį teigiamai vertina 39,9 proc. gyventojų (28,2 proc.), neigiamai – 28,4 proc. (35,3 proc.).

„A. Anušauskas matomas ir, matyt, tai, ką jis kalba, tinka žmonėms“, – sakė V. Gaidys.

Tuo metu dešimtojoje vietoje yra sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys. Pasitikėjimas politiku irgi augo, jį teigiamai vertino 23,5 proc. (20 proc.) gyventojų, neigiamai – 50,4 proc. (56,1 proc.).

„Jo reitingai irgi šiek tiek padidėjo. Faktiškai visų politikų reitingai šiek tiek pakilo su labai mažomis išimtimis, išskyrus tai, kad V. Matijošaičio katastrofinis kritimas ir Vilijos Blinkevičiūtės nuoseklus mažėjimas“, – kalbėjo sociologas.

Ūgtelėjo ir septintoje vietoje lentelėje esančios vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės reitingas. Kovą ją palankiai vertino 28,9 proc. respondentų (21 proc.), neigiamai – 49 proc. respondentų (41 proc.).

Pirmas – ir toliau prezidentas

Šalies vadovą Gitaną Nausėdą kovą palankiai vertino 51,4 proc. gyventojų (50,9 proc.), neigiamai – 26,8 proc (26,5 proc.). Jis išlieka pirmas politikų reitingų lentelėje.

Antroje vietoje – opozicinių socialdemokratų lyderė Vilija Blinkevičiūtė, kurią palankiai vertina 41,5 proc. respondentų (42,4 proc.), neigiamai – 27 proc. (25,1 proc.).

Ketvirtas – buvęs premjeras, Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ vadovas Saulius Skvernelis. Jį teigiamai vertina 37,4 proc. respondentų (36,8 proc.), neigiamai – 33,1 proc. (34,2 proc.).

Aštunta yra socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė. Ją palankiai vertina 27,8 proc., apklaustųjų (25,5 proc.), neigiamai – 23,5 proc. (27,5 proc.).

Daugiausiai neigiamų vertinimų ir toliau sulaukia užsienio reikalų ministras bei konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis, kurį nepalankiai vertina 65,7 proc. respondentų, teigiamų – 17,5 proc.

Vis dėlto ir jo reitingas šiek tiek augo. Vasarį jis buvo sulaukęs 71,5 proc. neigiamų ir 12,8 proc. teigiamų vertinimų.

S. Skvernelio Demokratai įsitvirtina antroje partijų reitingų lentelės vietoje

Sauliaus Skvernelio vadovaujama partija įsitvirtina antra reitingų lentelėje, paklaidos ribose kilo palankumas šiai politinei jėgai ir konservatoriams, rodo šeštadienį paskelbta „Lietuvos ryto“ užsakymu atlikta „Vilmorus“ apklausa.

Pirmoje vietoje išlieka opozicinė Lietuvos socialdemokratų partija. Jeigu rinkimai į Seimą vyktų dabar, už ją balsuotų 14,3 proc. respondentų (15,6 proc. vasarį).

Opozicinę Demokratų sąjungą „Vardan Lietuvos“ palaikytų 12,3 proc. rinkėjų (10,3 proc.).

„Truputį paaugo. Šaltinis yra iš socialdemokratų ir iš „valstiečių“, – BNS sakė „Vilmorus“ vadovas Vladas Gaidys.

Už valdančiąją Tėvynės sąjungą-Lietuvos krikščionių demokratų sąjungą balsuotų 11,8 proc. respondentų (8,9 proc.).

„Augimas – bendrame kontekste: ir Šimonytė, ir Vyriausybė, ir kiti. Tai tokia bendra reakcija, kad „palaikome savo valdžią“, – tvirtino sociologas.

Jo teigimu, skirtumai tarp trijų populiariausių partijų kovą sumažėjo.

„Matyti, kad skirtumai tarp šių partijų sumažėjo, ir čia yra tokia kaip ir aukštesnė lyga, o kitos partijos, kurios praeitų į Seimą, yra su žymiu atotrūkiu“, – kalbėjo V. Gaidys.

Toliau lentelėje su 6,7 proc. (7 proc.) rikiuojasi opoziciniai „valstiečiai, valdančiojo Liberalų sąjūdžio atstovus palaikytų 5,1 proc. respondentų (4,5 proc.), Darbo partiją – 4,3 proc. (5 proc.).

Į Seimą, jeigu rinkimai vyktų dabar, su 2,5 proc. (2,1 proc.) palaikymu nepatektų Regionų partija, Tautos ir teisingumo sąjunga su 2,2 proc. (pirmą kartą reitinge), Laisvės partija su 1,4 proc. (1,9 proc.) ir Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga su 0,8 proc. (0,9 proc.) palaikymu.

Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centro „Vilmorus“ reprezentatyvi apklausa atlikta kovo 10–19 dienomis, apklausti 1005 žmonės, tyrimo rezultatų paklaida siekia 3,1 procento.

Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centro „Vilmorus“ reprezentatyvi apklausa atlikta kovo 10–19 dienomis, apklausti 1005 žmonės, tyrimo rezultatų paklaida siekia 3,1 procento.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)