Anot jo, tam, kad būtų surengtas, pavyzdžiui, Premjerų Dmitrijaus Medvedevo ir Algirdo Butkevičiaus ar Prezidentų Vladimiro Putino ir Dalios Grybauskaitės susitikimas, reikia atlikti daug paruošiamųjų darbų, o susitikimai turi vykti tada, kai to iš tiesų reikia.

"Tam reikia labai rimti paruošiamojo darbo. Premjerai ar Prezidentai neturi susitikti tik tam, kad vienas kitam nusišypsotų, išgertų puodelį kavos ir išsiskirtų kiekvienas turėdamas savo nuomonę. Susitikimai turi pasibaigti svarbių sprendimų priėmimu", - ketvirtadienį po susitikimo su A. Butkevičiumi kalbėjo Rusijos ambasadorius.

Pasak A. Udalcovo, šiuo metu svarbiausi valstybių pareigūnai nemažai laiko praleidžia bendraudami ir spręsdami svarbius dvišalių santykių klausimus.

"Mūsų Premjerai neseniai buvo susitikę, jie nuolat susirašinėja laiškais, kur užduoda vienas kitam konkrečius klausimus. Taip pat prieš kurį laiką vyko jų telefoninis pokalbis. Mes visada pasisakome už bendravimą bet kokiu lygiu", - teigė jis.

A. Butkevičius po susitikimo su A. Udalcovu kalbėjo, jog tikisi dvišalių santykių intensyvėjimo bei bendradarbiavimo.

"Tikiuosi, kad jūsų paskyrimas taps teigiamu impulsu vaisingam šalių bendradarbiavimui, nes ateityje laukia daug darbų", - sakė Premjeras.

A. Butkevičius pažymėjo, kad Lietuvos Vyriausybė yra nusiteikusi atviram ir konstruktyviam dialogui su Rusija.

Ministras Pirmininkas pabrėžė abiejų valstybių ekonominių ir prekybinių santykių svarbą, tikėdamasis kad jų plėtrai pasitarnaus balandžio mėnesį Sankt Peterburge rengiamas ekonomikos forumas. Forumo idėjai premjerui A. Butkevičiui adresuotame laiške pritarė ir Rusijos Ministras Pirmininkas D. Medvedevas.