„Kaip ir visoje Lietuvoje, pas mus pirmadienį prasidėjo masinė vakcinacija. Mes vertiname, kad visai neblogai mums sekasi, mes jau esame virš 38 procentų paskiepiję žmonių, pora procentų daugiau nei šalies vidurkis. Ir dar mes turime tokias specifikas savo savivaldybės, kad mes esame labai daug paskiepiję ne savo savivaldybės gyventojų.

Nes pas mus pramonėje dirba daug žmonių, atvykstančių iš aplinkinių savivaldybių, taip pat medicinos sektoriaus. Tai bendri skaičiai ir bendros tendencijos yra visai neblogos“, – LNK žinioms teigė Marijampolės meras P. Isoda.

Jis teigė, kad nors tendencijos neblogos, bet didelio susidomėjimo masinė vakcinacija nesulauks.

„Nors tendencijos kaip ir neblogos. Bet matome, kad tokio anšlago, kokio mes tikėjomės nei viename laike nebuvo. Ir panašu, kad ir kai masinė vakcinacija yra paskelbta, jo tikrai nebus. Eilių masinių, darbo iki vėlaus vakaro tikrai neprireiks.

Dabar skiepijasi visi motyvuoti, kurie dar neturėjo tokių galimybių. Ir mes galvojame, tikime ir matome, kad greitai reikia sugalvoti, kaip žmones reikia motyvuoti arba toliau vasara labai jau išblaškys tą vakcinavimo procesą ir žmonės vis mažiau vakcinuosis.

Tai mes pažiūrėjome į šią situaciją kūrybiškai ir norime per pozityvią prizmę eiti toliau. Negąsdinti žmonių, kad jie nepasiskiepiję kažko neteks, negalės, o mes norime padaryti tą procesą truputį smagesnį“, – aiškino meras.

Jis teigė, kad ši idėja nėra originali, tokią praktiką taiko ir kitos Europos valstybės.

„Ypatingai tos valstybės, kurios sėkmingai vakcinavo žmones ir turi gerus vakcinavimo rezultatus. Tai mes irgi pakvietėme verslą – kas ką gali prisidėti, įsteigti dovanų, vakarienės kavinėje, suvenyrai, produktais. Ir taip po masinės vakcinacijos pradžios, savaitės pabaigoje pabandyti padaryti tokią loteriją. Ir žmonės, kurie tą savaitę vakcinavosi pirmu skiepu, juos truputį paskatinti ir apdovanoti“, – kalbėjo Marijampolės meras P. Isoda.

Jis teigė, kad prizus žmonės laimės loterijos būdu, buvo svarstoma ir apie pinigų dovanojimą.

„Mes šiaip planavome ir pinigų į tą loteriją įdėti. Tokią profesionalią loteriją padaryti. Bet su mūsų teisės aktais sudėtinga, praktiškai neįmanoma padaryti, jog būtų galima žmonėms tvarkingai ir legaliai padovanoti pinigų, todėl teks orientuotis į prizus“, – mintimis su LNK žiniomis dalijosi jis.

Pirmoji loterija turėtų įvykti maždaug po savaitės.

„Mes gi neprikviesime skiepytis žmonių, kurie to nenori už jokią dovaną. Mes tiesiog norime paskatinti tuos žmones, kurie nėra prieš, gal informacijos trūksta, gal tingi ir panašiai“, – aiškino meras P. Isoda.

Visgi Marijampolės meras P. Isoda netiki, kad net ir tokiomis priemonėmis, iki vasaros vidurio pavyks įgyvendinti prezidento Gitano Nausėdos iškeltą tikslą ir paskiepyti 70 procentų mūsų šalies piliečių. Esą nors vakcinų ir pakaktų, bet nebus tiek norinčių skiepytis.

„Sunku tikėtis šiai dienai, kad per tą mėnesį būtų paskiepytas toks kiekis žmonių pas mus Marijampolėje. Ir aš bijau, kad tiek norinčių nebus. Man atrodo, kad klaidos padarytos ankstesniame procese ir reikėjo truputį laisviau žiūrėti į visą vakcinavimo procesą, kad būtų buvę mažiau barjero ar dirbtinio stabdymo. Tada turbūt būtume pasiekę“, – pirmadienį LNK žinioms sakė Marijampolės meras P. Isoda.