Seimas, vadovaudamasis Seimo statutu, sudarė Etikos ir procedūrų komisiją iš 11 parlamentarų.

Komisijoje dirbs Seimo nariai Viktorija Čmilytė-Nielsen, Algimantas Dumbrava, Justas Džiugelis, Greta Kildišienė, Bronislovas Matelis, Antanas Matulas, Aušrinė Norkienė, Andrius Palionis, Aušra Papirtienė, Kazys Starkevičius ir Rita Tamašunienė. Už tai numatantį Seimo nutarimą balsavo 83 Seimo nariai, balsavusių prieš nebuvo, susilaikė 11 parlamentarų.

Tarp svarbiausių Etikos ir procedūrų komisijos funkcijų - prižiūrėti, kaip laikomasi Seimo statuto bei kitų teisės aktų, reglamentuojančių Seimo narių veiklą, nagrinėti ir teikti išvadas dėl procedūrinių ginčų, kontroliuoti, ar lėšos, gautos iš valstybės biudžeto Seimo nario išlaidoms, susijusioms su jo parlamentine veikla, naudojamos pagal paskirtį, analizuoti Seimo narių nedalyvavimo Seimo, Seimo komitetų ir komisijų posėdžiuose priežastis ir kt.

Kaip nustatyta Seimo statute, ši komisija sudaroma laikantis Seimo frakcijų proporcinio atstovavimo principo iš vienuolikos Seimo narių. Seimo daugumai priklausantys Seimo nariai pasiūlo į Etikos ir procedūrų komisiją penkis kandidatus iš Seimo daugumai nepriklausančių Seimo narių. Kitus šešis Seimo narius į Etikos ir procedūrų komisiją pasiūlo Seimo mažumai priklausantys Seimo nariai iš Seimo daugumai priklausančių Seimo narių.