Kaip praneša Kretingos rajono meras Antanas Kalnius, moteris buvo slaugoma Kartenos slaugos ligoninėje, kur dar balandį kilo COVID-19 viruso protrūkis.

„Tąkart moteris buvo viena iš 6 sveikų pacientų, kuriems tyrimai buvo neigiami bei jie buvo atskirti nuo kitų slaugytų ligonių. Gegužės pradžioje, pablogėjus sveikatos būklei, moteris buvo pervežta į Klaipėdos universitetinę ligoninę, o po savaitės – į Salantų palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninę. Birželio 4 dieną moteris tyrimams buvo atvežta į Klaipėdos jūrininkų ligoninę, o po paros – pervežta į Kretingos ligoninę. Čia ji pirmiausiai buvo paguldyta į izoliacinę palatą, kur paimtas ir koronaviruso testas. Tąkart jis buvo neigiamas, tad pacientė perkelta į Vidaus ligų skyrių“, – informuoja meras.

Kiekvieną kartą į kitą gydymo įstaigą pervežama moteris buvo tikrinama. Penki testai rodė, kad virusas neaptiktas, tačiau antradienį atlikus dar vieną testą, vakare gautas patvirtinimas, kad moteriai nustatytas koronavirusas.

„Ji vakar vakare buvo išvežta į Klaipėdos universitetinę ligoninę. Jau nuo vakar vakaro Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistai drauge su Kretingos ligoninės darbuotojais intensyviai dirba nustatinėdami visus pacientės turėtus kontaktus, spręsdami dėl jų izoliacijos, kitų ligonių perkėlimu į izoliacines patalpas bei kita. Taip pat į Kretingos ligoninę vakar vakare jau atgabenti koronaviruso testų mėginėliai, skirti įstaigos darbuotojų ir pacientų patikrinimui. Profilaktiškai bus patikrinti ir Salantų palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninės darbuotojai bei pacientai. Beje, tiek Kretingos ligoninės, tiek Salantų palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninės medicinos personalas praėjusią savaitę buvo tikrinti profilaktiškai. Visų testų rezultatai tąkart buvo neigiami“, – praneša A. Kalnius.