Darbų dėl COVID-19 perėmimui politikai kurs specialią darbo grupę. Pasak Laisvės partijos lyderės Aušrinės Armonaitės į ją bus deleguoti žmonės iš kiekvienos partijos.

„Įsivardinome, kad biudžetas, jo prioritetai, taip pat yra svarbus darbas“, - kalbėjo A. Armonaitė.

Konkretumo dėl sutarties kol kas nedaug

Konkretumo - po šio derybų dėl koalicinės sutarties sudarymo raundo kol kas nėra daug.

„Derybos įvyko produktyviai ir konstruktyviai, apsikeitėme nuomonėmis apie pataisas, kurios buvo suplaukusios per ilgąjį savaitgalį – tiek mūsų, tiek koalicijos partnerių. Vertinu gerai, dabar reikia išieškoti tikslesnių formuluočių, kurios atitiktų visų lūkesčius“, – antradienį po posėdžio žurnalistams Seime sakė TS-LKD pirmininkas Gabrielius Landsbergis.

Jam antrino ir Liberalų sąjūdžio pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.
„Dėl krypties sutarėme, yra keli diskusiniai punktai. Galima apibendrintai sakyti, kad dėl 80 proc. sutarėme, 20 proc. yra diskusijai“, – sakė liberalų lyderė.

Pasak G. Landsbergio, sutarta, kad būsima koalicija yra apibrėžiama pagal tam tikras vertybes, kurios buvo pristatytos praeitą savaitę.

„Dėl to problemų nekilo. Įtraukiame ir kitų partijų nuostatas, kurios irgi turi atsispindėti kaip koalicijos pagrindas. Sutarėme, kad turi atsispindėti pirmieji darbai, ką Vyriausybė turi pradėti daryti nedelsiant, taip pat būsimos Vyriausybės darbų prioritetai, pagal kuriuos būtų galima pradėti rengti būsimąją Vyriausybės programą, ir sąrašas svarbiausių partijoms Seimo darbų, kurie galbūt nebūtinai turėtų rasti vietą Vyriausybės programoje, bet galėtų būti svarstomi Seime, ieškant sutarimo dėl to“, - kalbėjo G. Landsbergis.

Laisvės partija siekia, kad koalicijos sutartyje rastų vietą ir vienos lyties partnerystės klausimas, tačiau dar neaišku, kur ir kokia forma tai galėtų, ir, ar tikrai galėtų atsirasti.

„Mes vis dar derybose, ir toliau diskutuosime. Šią savaitę susitiksime visai netrukus. Laisvės partija siekia, kad būtų partnerystė. Ieškosime formuluočių, (…) kad spręstųsi tie klausimai“, - sakė A. Armonaitė.

Derasi dėl daugumos sudarymo

Konservatoriai ir dvi liberalų partijos antradienį susitiko derėtis dėl naujos Vyriausybės.

Premjere pretenduoja tapti konservatorių sąrašo lyderė I. Šimonytė.

Konservatoriai Seime turės 50 mandatų, Liberalų sąjūdžiui atstovaus 13 parlamentarų, Laisvės partija iškovojo 11 mandatų, priminė BNS.