Almos Adamkienės vardu pavadintą tulpių veislę išvedė olandų gėlininkas Janas Lichthartas.

Ambasadorė pabrėžė, kad tulpė yra vienas Nyderlandų Karalystės simbolių, garsinančių šalį visame pasaulyje ir paskelbė, kad šiandien pristatyta tulpių veislė Tarptautiniame tulpių registre bus oficialiai užregistruota kaip „Almos Adamkienės tulpė“. Tai savo parašais patvirtino ponia A. Adamkienė ir veislės autorius gėlininkas J. Lichthartas.

Nyderlandų ambasadorė A. Ruigrok pabrėžė, kad ši dovana skiriama už A. Adamkienės veiklą Lietuvos labui bei ypatingą paramą šalies vaikams.

V.Adamkus: daktarai patarė neskaityti visų laikraščių

Ceremonijoje dalyvęs V.Adamkus sakė po penktadienį atliktos širdies stimuliatoriaus implantavimo procedūros besijaučiąs gerai ir gyrė Santariškių klinikų medikų darbą.

Iš ligoninės šeštadienį išleistas 81 m. šalies vadovas nežada keisti darbotvarkės, taip pat ir liepos pabaigoje suplanuoto ilgo ir sunkaus vizito į kelias Lotynų Amerikos šalis.

„Niekas neatšaukta - einame pilnu tempu, kas buvo suplanuota, bus ir įgyvendinta“, – žurnalistams sakė V. Adamkus.

Kaip praneša LTV naujienų tarnyba, pasak prezidento, daktarai „nieko ypatinga neliepė - neskaityti visų laikraščių, nežiūrėti visų TV debatų ir jei jau žurnalistai užduos aštresnius klausimus, bandyti atsakyti „Komentaro neturiu“.

Prezidentas nusprendė pats sumokėti už savo gydymą, nors jam, kaip ir kiekvienam dirbančiam Lietuvos piliečiui, tai turėtų nieko nekainuoti - už ją sumokėtų ligonių kasos.

Asmeninis prezidento gydytojas LRT Naujienų tarnybai patvirtino, kad šalies vadovo sveikata gera.

Daugiau apie tai žiūrėkite vaizdo reportaže.