Klaipėdos miesto savivaldybė surengė pasitarimą dėl miesto pasiruošimo artėjančiam vasaros sezonui. Nuotoliniu būdu jame dalyvavo Savivaldybės, valstybinių įstaigų ir tarnybų atstovai.

Toks pasitarimas šiais metais surengtas pirmą kartą ir buvo neformalus. Anksčiau tuo rūpindavosi Klaipėdos miesto savivaldybės Ekstremalių situacijų komisija. Tačiau tokios komisijos visose šalies Savivaldybėse nuo šių metų pradžios panaikintos ir jų funkcijas perėmė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Viską paimti į savo rankas ugniagesiams gelbėtojams dar reikia laiko ir teisės aktų patvirtinimo. Siekdama, kad pasiruošimas vasarai vyktų sklandžiai, uostamiesčio Savivaldybė jų vienų nepaliko.

„Visi pasisakė, kaip ruošiasi būsimam vasaros sezonui ir ką jau konkrečiai daro. O problemos panašios, kaip ir pernai. Akcentuota, kad mieste vyksta labai daug statybų ir purvinais ratais važinėjanti technika labai teršia gatves. Savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius vos spėja suktis“, – „Vakarų ekspresui“ sakė Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

Šią vasarą Klaipėda turėtų pasitikti gražesnė ir švaresnė.

Miesto tvarkymui iš Savivaldybės biudžeto skirta daugiau lėšų nei pernai. Bus sutvarkytos apleistos teritorijos, tarp jų – ir Kaštonų gatvėje, buvusių metalinių garažų vietoje.

„Turėsime ir geresnius paplūdimius. Pagaliau „pramušėme“ konteinerinius tualetus. Jų pliažuose bus trys. Vienas Smiltynėje, du – Melnragėje“, – patikino G. Neniškis.

Nors vasarą Klaipėdoje vyks daugybė įvairiausio dydžio renginių, vieną savaitę miestas pasiners į tylą. Ramu bus dėl liepos 11–12 dienomis Vilniuje pirmą kartą vyksiančio NATO viršūnių susitikimo.

Jo dalyvių saugumo ir viešosios tvarkos užtikrinimui į sostinę bus sutrauktos gausios policijos pajėgos iš visos šalies.

Uostamiestyje, kaip ir kituose miestuose, liks riboti policijos pajėgumai, tad prašyta liepos viduryje neorganizuoti jokių masinių viešų renginių.

G. Neniškio teigimu, Klaipėdoje dėl to jokių problemų nekils.

„Mes tokias rekomendacijas gavome jau seniai ir iš anksto pasiruošėme. Renginių tą savaitę mieste Savivaldybė nerengs, paprašėme ir kitų jų neorganizuoti ar nukelti į kitą laikotarpį“, – sakė G. Neniškis.