Nuo sausio mėnesio stiprinami NATO kariniai pajėgumai Baltijos jūros regione. Šią savaitę Danijos Palamentas priėmė sprendimą į Lietuvą atsiųsti keturis papildomus F-16 naikintuvus ir Baltijos jūroje dislokuoti karinę fregatą „HDMS Peter Willemoe“ su 160 karių įgulą.

Danijos Karališkųjų oro pajėgų naikintuvai nuo sausio pabaigos sustiprins iš Šiaulių vykdomą NATO Baltijos oro policijos misiją, skelbiama Lietuvos kariuomenės pranešime žiniasklaidai. Be to, fregata „HDMS Peter Willemoe“ budės NATO laivų junginio (angl. NATO Standing Naval Forces) sudėtyje. Ši fregata, kurios dalys pastatytos lietuvoje ir Estijoje 2009-2010 metais, yra ginkluota priešlėktuvinėmis, priešlaivinėmis sistemomis, pabūklais ir yra vienas pajėgiausių Danijos laivyno laivų.

Sprendimas stiprinti NATO pajėgumus Baltijos šalyse buvo priimtas, atsižvelgiant į padidėjusią įtampą prie Ukrainos sienų ir siekiant sustiprinti rytinių NATO sąjungininkių – Lietuvos, Latvijos ir Estijos –saugumą bei atgrasyti potencialias grėsmes.

Apie ketinimus stiprinti Rytinių Aljanso šalių saugumą, jeigu Rusija pradėtų atvirus karinius veiksmus prieš Ukrainą, jau patvirtino ir JAV bei NATO vadovas Jensas Stoltenbergas.

Nuo pernai lapkričio pabaigos NATO oro policijos misijai vadovauja Lenkijos karinės oro pajėgos su keturiais naikintuvais F-16 „Fighting Falcon“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (99)