Lietuvos krašto apsaugos ministerijoje NATO atstovas susitiko su krašto apsaugos ministru Juozu Oleku, kariuomenės vadu generolu leitenantu Arvydu Pociumi, kitais Krašto apsaugos sistemos atstovais.

Susitikimuose buvo aptartos NATO gynybos planų atnaujinimo galimybės atsižvelgiant į pakitusią saugumo situaciją Baltijos regione ir Europoje po Krymo krizės. Taip pat aptartos galimybės užtikrinti aukštą NATO pratybų Baltijos regione intensyvumą.

Susitikdamas su Lietuvos krašto apsaugos vadovybe, NATO atstovas pabrėžė, kad Aljansas yra veiksminga organizacija, kurioje kiekviena šalis yra įsipareigojusi kitų sąjungininkių saugumui ir yra pasirengusi šį įsipareigojimą įgyvendinti. Pasak gen. H.-L. Domrose, NATO siena yra raudonoji linija, kurios peržengti negali joks agresorius.

Gen. H.-L. Domrose vadovaujama delegacija taip pat apsilankė Vilniuje veikiančiame NATO energetinio saugumo kompetencijos centre.

Prieš atvykdamas į Lietuvą, NATO Jungtinių pajėgų vadavietės vadas lankėsi Latvijoje ir Estijoje.

Generolas H.-L. Domrose paskutinį kartą Lietuvoje lankėsi 2013 spalio mėnesį, kai stebėjo pasirengimą NATO pratyboms „Tvirtas džiazas 2013“ („Steadfast Jazz 2013“).

NATO Jungtinių pajėgų vadavietė Brunsume – tai operacinis Aljanso štabas, kuriam pavesta planuoti ir vadovauti jungtinėms NATO operacijoms.

Pagrindiniai šios vadavietės uždaviniai yra susiję su vadovavimu NATO Tarptautinių saugumo paramos pajėgų operacijai Afganistane, budinčioms NATO greitojo reagavimo pajėgoms, NATO 5-ojo straipsnio (kolektyvinės gynybos) operacijų planavimu.