„Šiandien laukiame atsakymų, tačiau yra galimybė jau nuo vakar dienos suformuoti traukinį, kuris važiuotų nuo Vokietijos iki Kauno, tačiau tokio poreikio šiandien dar nėra“, – po Vyriausybės posėdžio sakė susisiekimo ministras.

J. Narkevičius ragino svetur esančius Lietuvos piliečius naudotis keltu iš Vokietijos.

„Vakar ne tiek raginau, kiek informavau, kad visada lieka galimybė pasinaudoti keltu iš Vokietijos. Šiandien jau vietų nėra, rytdienai, mūsų žiniomis, yra apie 10 vietų, kitą dieną dar daugiau. Tie vairuotojai, tie piliečiai, kurie liks, galės kitomis dienomis naudotis to kelto paslaugomis“, – sakė jis.

Pasak ministro, yra paruoštas ir 1,5 tūkst. keleivių vietų keltas.

„Kitas dalykas – esame pasiruošę, rezervavę iš Kopenhagos didžiulį keltą, apie 1500 tūkst. keleivių, kuris išspręstų problemą tų asmenų, kurie laukia pasienyje. Bet, aišku, reiktų privažiuoti nuo pasienio (...) iki kelto vietos“, – sakė J. Narkevičius.

Jo teigimu, kyla problemų dėl piliečių, kurie iki Varšuvos važiavo nuosavu automobiliu.

„Lieka problema tų piliečių, kurie bandė važiuoti per Varšuvą, iki Varšuvos su savo nuosavu transportu, o po to lėktuvu. Tai dabar iki Varšuvos atskristi galimybės tokios nėra ir, matyt, greitu metu nebus“, – sakė jis.

„Jeigu mašinos paliktos oro uosto aikštelėje, irgi reiktų informuoti atstovybę, ambasadą Varšuvoje ir stengsimės tvarkyti šitą klausimą“, – pridūrė ministras.

J. Narkevičius tikino, kad suorganizuoti traukinį, skirtą pargabenti Lietuvos piliečius iš Lenkijos-Vokietijos pasienio, užtruktų iki 4 valandų.

„Traukinį galima suformuoti per kelias valandas. (...) 4 valandas, manau, užruktų. Dėl autobuso – priklauso, ar šitie asmenys, kurie stovi Lenkijos ir Vokietijos pasienyje, jei (jie yra – ELTA) su lengvaisiais automobiliais, tačiau ne vienas vairuotojas, o yra 4 keleiviai, ar jie pasinaudos ta galimybe persėsti į autobusus“, – teigė jis.

„Kitaip tariant, dar turime palūkėti, bet esame pasiruošę, reikalui esant, greitai sutvarkyti arba traukinį, arba autobusus ir netgi tam tikrą skaičių tralų. (...) Kitaip kalbant, ruošiamės įvairiems variantams“, – apibendrino susisiekimo ministras.