„Traukinys turėjo išvažiuoti 8 valandą, tačiau užsiregistravo tik 60 keleivių. Traukinį mes paruošėme, jame gali būti apie 650 keleivių, iš Latvijos, Estijos, bet dabartiniu metu susidaro problemos išvažiuoti iš pasienio teritorijos, kur mūsų piliečiai yra. Raginimas yra vieni kitiems netrukdyti. Atsiranda tokie atvejai, kad į koloną, kuri jau išvažiavo nebuvo praleisti mikroautobusai, o jie negali būti nukreipti į keltą, nes jis numatytas tik lengviesiems automobiliams“, – Seime žurnalistams sakė susisiekimo ministras J. Narkevičius.

Todėl buvo nuspręsta pavėlinti traukinio išvykimą iki 14 valandos.

„Dėl šitų sunkumų nuvažiuoti, ar nenoro nuvažiuoti iki jo, iki traukinio, jis išvažiuoti planuoja 14 valandą. Sprendžiame klausimą su keltu, jis talpintų apie 250 automobilių, tik tiek pats vairuotojų. Pagal mūsų visus naktinius skaičiavimus to užtektų likusiems išvažiuoti, tačiau dabartiniu metu užsiregistravo tik 30 automobilių. Todėl klausimas, kodėl mūsų piliečiai nenori ar negali pasinaudoti galimybe, kuri buvo sunkiai sumodeliuota, ties tuo dirbame“, – svarstė politikas.

Jis teigė, kad lengviesiems automobiliams kelte vietų užtektų.

Keltas turėtų išplaukti 18 valandą, registravosi tik 30 automobilių. Jis sakė, kad nenori imtis vertinimų, kodėl tiek mažai žmonių registravosi.

„Situacija yra sudėtinga ir įtempta, todėl kažkokių interpretavimų nenorėčiau pateikti“, – sakė jis.

Dėl komercinių skrydžių taip pat yra sprendžiama.

„Dėl komercinių skrydžių intensyviai dirbame, renkame informaciją, kuri jie yra reikalingi, iki vakaro turėtų būti nustatytas grafikas ir pateikta galimybė įsigyti bilietus. Jei skaičiuojame, kad vien iš Ispanijos reikia apie 2 tūkstančius parskraidinti“, – situaciją vertino J. Narkevičius.