„Aš tikrai gerbiu ekscelencijos prezidento išsakytą poziciją. Nesiveržiau į ministrus, ir nesilaikau tos vietos, tačiau sprendimą priimsiu su mane delegavusiais asmenimis – su LLRA atstovais, su koalicijos partneriais ir be abejo su premjeru“, – sakė J. Narkevičius.

Ministras nedetalizavo, kada galėtų priimti sprendimą.

„Manau, kad ne už ilgo“, – sakė J. Narkevičius.

Jis taip pat nusprendė pateikti savo versiją apie tai „dėl ko vyksta toks puolimas“.

„Manau, kad yra akivaizdu, kad aš esu darbštus žmogus. Pradėjau domėtis daugeliu dalykų, viešaisiais pirkimais, valstybinių įmonių valdymu. Pradėjau domėtis, ar yra atstovaujamas žmonių, ar kažkokių grupuočių interesas“, – kalbėjo J. Narkevičius.

Jis kalbėjo, kad viskas prasidėjo nuo jo susidomėjimo Lietuvos pašto veikla.

„Paaiškėjo, kad yra grėsmė išsaugoti valstybės poreikiams pastatus – dėl Pašto valdybos. Visi šitie reikalai prasidėjo, kai priėmiau ryžtingą sprendimą dėl Pašto valdybos. Padariau tai tada, kai buvo akivaizdu, kad nepaisant pokalbių, nepaisant derinimo, nepaisant prašymų, išanalizuoti dar kartą galimybę išsaugoti tuos pastatus, apie kuriuos yra garsiai kalbama visuomenėje – Vilniaus, Klaipėdos, Kauno centrinių paštų pastatai. Bet ne tik tai, pradėjau domėtis, kaip realizuojamas mobilaus paštininko modelis. Pradėjau domėtis, kodėl uždaromi skyriai, (…) kitais viešaisiais pirkimais, pavyzdžiui, Lietuvos geležinkeliuose. (...)“, – kalbėjo J. Narkevičius.

Jis sako patiriąs organizuotą puolimą, tačiau nesileido į kalbas, kas jį organizavo.

„Viešojoje erdvėje tai akivaizdu, jeigu esu dar kaltinamas kažkur kažką žuvavęs, tai gal ne už ilgo būsiu apkaltintas, kad kažkokią ožką pavogiau“, – ironizavo J. Narkevičius.

Ministras prabilo poetiškai

Apie savo ateities planus paklaustas per Vyriausybės valandą Seime, J. Narkevičius prabilo poetiškai.

„Dar esu šitose pareigose. Kas bus rytoj, kas bus poryt, bus matyt. Tada bus spręstinas klausimas, ar reikia mastyti apie kitą, ar nereikia. Kas tai mastys? Be abejo ne aš. Labai ačiū, aš suprantu Jūsų delikačią klausimo esmę“, – už klausimą Liberalų sąjūdžio vadovei Viktorijai Čmilytei-Nielsen padėkojo J. Narkevičius.

Karbauskis palaiko ministrą, o Nausėda juo nepasitiki

Valstiečių žaliųjų lyderis Ramūnas Karbauskis palaiko ministrą. Jis nemato pagrindo jam trauktis.

„Reaguosime su apgailestavimu, kad prezidentas pasidavė konservatorių, opozicijos, bandymui diskredituoti ministrą, bandymui, kuris buvo organizuotas, kuris buvo planuotas, ir kuriame nėra jokio realaus pagrindo abejoti ministro kompetencija“, – sakė R. Karbauskis.

Susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius jau keletą savaičių nedingsta iš pirmųjų žiniasklaidos puslapių, trauktis dėl skandalingos informacijos jis irgi nežada. Prezidento Gitano Nausėdos vyriausiasis patarėjas Povilas Mačiulis ketvirtadienį žurnalistams perdavė šalies vadovo poziciją, rašė DELFI.
„Prezidentas nebegali pasitikėti šiuo ministru, mano, kad jis privalo trauktis iš užimamų pareigų“, – sakė patarėjas.

„Susisiekimo ministrui prezidentas davė savaitę išspręsti jį lydinčias asmenines problemas. Ir šis terminas baigėsi. Per savaitė problemos tik pagilėjo, o visuomenėje klausimų tik padaugėjo. Tai jau ne tik asmeninės ministro problemos, nesibaigiantys klausimai trukdo ne tik susisiekimo sektoriui, bet ir visos Vyriausybės veiklai“, – sako pranešimą pradėjo P. Mačiulis.

Visuomenėje pasipiktinimo susilaukė J. Narkevičiaus sprendimas spalio pabaigoje atleisti „Lietuvos pašto“ valdybą, ažiotažas kilo ir po to, kai „15 min.lt“ pasirodė informacija, jog komandiruotės Abu Dabyje metu ministras už vakarienę nemokėjo iš jo komandiruotei skirtų pinigų, bet pasinaudojo ministerijai pavaldžių įmonių lėšomis.

Praėjusią savaitę portalas „15min.lt“ taip pat paskelbė, kad J. Narkevičiui, kaip Seimo nariui, skirtame bute Seimo viešbutyje gyvena jo dukra Karolina Narkevič.

Šią savaitę LRT radijas paskelbė turįs informacijos, kad, naudodamasis nemokamomis Seimo viešbučio paslaugomis, susisiekimo ministras su žmona visgi užsiima ir butų nuoma sostinėje. Galiausiai LNK laida KK2 gavo net kelis pranešimus, kad Trakų rajone, Gilūšio ežere, ministras taip pat galimai vykdė neteisėtą žvejybą, brakonieriavimą. Anot ministro, tai – melaginga informacija. Visą šią informaciją J. Narkevičius neigia, sakydamas, kad taip tėra organizuojamas puolimas.