Feisbuke plintančiame vaizdo įraše E. Masiulis dalija pažadus jį, kaip spėjama, užkalbinusiems jaunuoliams Klaipėdos senamiestyje.

„Bus daugiau žolės, šviesos, meilės ir „feelingo“, – į agitacinę panašioje kalboje sako E. Masiulis.

Tiesa, filmavimą gan greitai nutraukė kompaniją kandidatui į merus palaikiusi moteris.

Plintančiu įrašu pasidalinęs Andrius Tapinas komentavo:

„Samuelis Beketas laukė Godo
Eligijus Masiulis penktadienio naktį Klaipėdoje laukė fylingo.

P.S. Turėtų būti geras jausmas politikui, kai tave gatavą filmuoja gatvėje, tu pezi niekus ir žinai, juk blogiau tai tikrai nebus“, – apie vaizdo įrašą socialiniame tinkle komentavo Andrius Tapinas.

Portalui tv3.lt E. Masiulis komentavo, kad įraše nėra neblaivus:

„Tikrai aš nesu ten neblaivus. Po to galbūt nuėjau į kavinę. Tikrai nesu neblaivus. Gerai, aš tai esu kandidatas į Klaipėdos miesto merus, galiu būti filmuojamas, bet ten yra ir kiti žmonės dar nufilmuoti. Tai nežinau, kaip čia su duomenų apsauga“, – portalui tv3.lt sakė jis.

Politikas portalui taip pat tvirtino įsitikinęs, kad tai neturės jokios įtakos jo politinei kampanijai.

Vėliau Masiulis išplatino ir Tapinui skirtą atsakymą:

„Tamsta, Andriau,
Šlovė Žmonijai, kad išrado ratą. Dar veidrodį išrado. Jis rodo aiškiai – arba puolęs angelas, arba kylantis velnias. Net neabejoju, ką ten matote. Žurnalistui prigulu ir į kitus veidrodžius pasižiūrėti.
Žurnalistui visi veidrodžiai vienodi. Turėtų būti... Deja. Tape in...
Kas kur kodėl?“, – rašė E. Masiulis savo feisbuko paskyroje.

Politinės korupcijos byloje teisiamas buvęs Liberalų sąjūdžio vadovas Eligijus Masiulis sudrebino Lietuvos politinę padangę su žinia, kad šiais metais sieks Klaipėdos mero posto.

Šiuo metu E. Masiulis yra teisiamas vadinamojoje „MG Baltic“ byloje. 2016 m. gegužės 12 dieną Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) paskelbė, kad tuometinis Liberalų sąjūdžio lyderis yra įtariamas paėmęs apie 100 tūkst. eurų kyšį iš koncerno „MG Baltic“ vadovų.

„Kovo 3 dieną yra savivaldos tarybų ir merų rinkimai, ir darydamas tokį žingsnį aš jaučiuosi stiprus visoje savo bylos istorijoje, nes tikrai nepadariau tų dalykų, kuriais esu kaltinamas“, – sakė buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis.

Paklaustas, kas nutiks, jeigu jį išrinkus meru teismas pripažins jo kaltę, E. Masiulis teigė nemanantis, kad teismas taip greitai pasibaigs.