Akcija pradedama Vilniaus „Akropolyje“, kur laikinas mobilus vakcinacijos punktas veiks 11-16 valandomis.

Centro teigimu, čia nuo COVID-19 pasiskiepyti bus greičiau ir patogiau, tą padaryti bus galima be išankstinės registracijos, o galimybių paso galiojimą pratęsti vietoje arba tą pačią dieną.

Vakcinacijos turas vėliau tęsis kituose prekybos ir pramogų centruose Vilniuje bei kituose šalies didmiesčiuose, bendradarbiaujant su didžiuosius prekybos centrus vienijančia Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacija.

Nacionalinis kraujo centras teigia, kad šiuo metu tariamasi su prekybos centrais „Ozas“, „Panorama“, Ogmios miestas, Vilnius Outlet, VCUP, Kauno „Akropoliu“.

Centro vadovas teigė, kad akcija bus organizuojama keliolikoje prekybos centrų Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje.

„Per visą Lietuvą gausis kokie 15 prekybos centrų. Mums labai svarbūs srautai, mums svarbūs žmonės“, – žurnalistams sakė centro vadovas Daumantas Gutauskas.

Jis teigė, kad pirmąją akcijos dieną Vilniaus „Akropolyje“ paruošta 300 vakcinų. Įstaigos vadovas teigė besitikintis kiekvienos akcijos metu paskiepyti bent po 100 žmonių.

D. Gutauskas taip sakė tvirtino, kad bus galimybė į laikinąjį vakcinacijos punktą pristatyti ir daugiau vakcinų, jeigu bus toks poreikis.

Pasak jo, prekybos centruose bus sudaromos galimybės pasiskiepyti ir žmonėms, neturintiems galimybių paso.

Atvykstant skiepytis į laikiną vakcinacijos punktą prekybos centre reikia turėti asmens dokumentą.

Pasiskiepyti bus galima „Pfizer-BioNTech“ vakcina „Comirnaty“, kuria vakcinuotis gali visi suaugusieji ir vaikai nuo 12 metų – tiek 3-iąja sustiprinančia, tiek pirma ir antra dozėmis.

Iniciatyva įgyvendinama bendradarbiaujant su Vyriausybe ir Sveikatos apsaugos ministerija.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Dalintis
Nuomonės