N. Venckienė Seime nesirodo jau beveik tris savaites, nuo tada, kai speciali komisija leido Seimui naikinti jos neliečiamybę. Parlamentarės neranda ir policija, nors pareigūnai jos tyko prie namų.

N. Venckienę ir jos šeimą gerai pažįstanti garliaviškė „Lietuvos rytui” pranešė, kad buvusi teisėja su savo nepilnamečiu sūnumi išskrido į užsienio valstybę: „Šiuo metu ji yra labai toli – viename tolimiausių taškų nuo Lietuvos.”

Kaimynės teigimu, N. Venckienė pasiėmė diskus, kuriuose nufilmuotas jos globotos dukterėčios perdavimas motinai Laimutei Stankūnaitei. Esą Seimo narė šią filmuotą medžiagą pateiks užsienio pareigūnams, praneša potalas lrytas.lt.

N. Venckienės bendražygis „Drąsos kelio“ frakcijoje V. Matulevičius DELFI teigė nežinantis, kur yra frakcijos seniūnė. Tačiau jis neatmetė galimybės, kad ji užsienyje prašysis politinio prieglobsčio.

„Galbūt N. Venckienė ieškos užtarimo kitose valstybėse. Bet čia yra mano pasamprotavimas. Ja dėtas, aš galbūt būtent taip ir elgčiausi. O jeigu paaiškės, kad ji nevykdo savo įsipareigojimų rinkėjams, tada rinkėjai ir spręs. Pagaliau, jeigu paaiškės, kad ji nevykdo įsipareigojimų Seime, tada spręs Seimo nariai“, - žurnalistams teigė V. Matulevičius.

Jau svarstoma, kad „Drąsos kelio“ frakcijos seniūnę posėdžių nelankymas gali privesti prie Seimo narės mandato praradimo. Tačiau Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas konservatorius Valentinas Stundys teigė, jog Etikos ir procedūrų komisija gali spręsti tik algos apkarpymo klausimą – griežtesnės sankcijos esą ne jos kompetencija.