Pažymėtina, kad kiekvienam Seimo nariui skiriama po tris padėjėjų-sekretorių etatus, kuriuos gali paskirstyti keletui žmonių. Už vieną etatą mokamas 2225 litų atlyginimas.

Pavyzdžiui, pats V. Matulevičius turi du padėjėjus-sekretorius, o N. Venckienė – netgi šešis, tačiau jie dirba nepilnais etatais.

„Prašau išsiaiškinti ar Seimo narys turi teisę iš šių lėšų apmokėti ekspertų, padedančių rengti įstatymų projektus paslaugas“, - Seimo Etikos ir procedūrų komisijai adresuotame kreipimesi rašė V. Matulevičius.

Parlamentaras sako, kad, jo nuomone, teisės aktų rengimas yra parlamentinė veikla, todėl prioritetų sąraše neturėtų būti mažiau svarbus nei automobilių nuoma.

„Tai itin svarbu todėl, kad šiandien retas ekspertas, jei jis neatstovauja interesų grupėms, sutinka padėti neatlygintinai (tuo įsitikinau kaip Seimo Konstitucijos komisijos pirmininko pavaduotojas, kai pripažinti teisės specialistai atsakė, kad daugiau nemokamai nebeteiks ekspertinių paslaugų)“, - rašo V. Matulevičius.

DELFI primena, kad kiekvienas Seimo narys, šalia atlyginimo, dar gali atsiskaitytinai naudoti parlamentinei veiklai skirtas išlaidas – 2100 litų per mėnesį. Tačiau šios lėšos nelaikomos priedu prie darbo užmokesčio, už jas galima susimokėti už biuro, automobilio nuomą, remontą, kanceliarines priemones.

Tačiau Seimo ir etikos procedūrų komisija nusprendė parlamentaro prašymą perduoti Seimo valdybai, kuri nustato, kaip turi būti naudojamos parlamentinei veiklai skiriamos išlaidos.