Prieš kelias dienas vykusiame Centro partijos suvažiavime, kuriame buvo tvirtinamas partijos rinkimų sąrašas spalį vyksiančiuose Seimo rinkimuose, Panevėžio delegacija trenkė durimis ir nusprendė Seimo rinkimuose visai nedalyvauti. G. Umbrasienė turėjo kandidatuoti Nevėžio, o M. Leliukas Vakarinėje rinkimų apygardose. Jau anksčiau rinkimuose dalyvauti atsisakė kandidate Aukštaitijos rinkimų apygardoje numatyta dembavietė Ilona Kielienė.

Beje, G. Umbrasienė atsisakė ir ir sąraše numatytos devintos pozicijos.

Nesutarimus abi pusės aiškina skirtingai tik patvirtindamos, kad politikoje nieko švento nėra ir ambicijos supriešina net geriausius draugus. Skyrybos įvyko nepaisant to, kad G. Umbrasienė buvo ne tik Seimo nario N. Puteikio patarėja, bet ir jo pavaduotoja partijoje.

M. Leliukas naujienų portalui JP teigė, kad NPD partijos Panevėžio skyrius atsiribojo nuo Naglio Putekio ir jo deklaruojamos „antikorupcinės“ koalicijos.

„Naglis Puteikis neturi jokios programos, o tik siekia bet kokia kaina patekti į Seimą. Jis pats sudarinėjo sąrašą, nėra rinkimų štabo, NPD nariams nurodyta ieškoti kandidatų kitoms partijoms. Panevėžio skyrius atsisakė dalyvauti rinkimuose. Likus porai dienų iki sąrašo tvirtinimo, nieko nepranešęs, N. Puteikis atleido Gemą Umbrasienę iš savo patarėjos pareigų“, – dėstė M.Leliukas ir pridūrė, kad NPD partijos Panevėžio skyrius toliau vadovausis demokratinėmis vertybėmis ir jeigu prireiks savo garbę gins teisinėmis priemonėmis.

Parlamentaras N. Puteikis JP aiškino, kad G. Umbrasienei sąraše buvo numatyta aukšta 9 vieta, tačiau ji su M. Leliuku primygtinai reikalavo 5 pozicijos.

„Išsiskyrė vertybės. Partijos ir kuriamos tam, kad būtų ieškoma visapusiško supratimo, bendrų tikslų ir sutarimo, o čia buvo pernelyg didelis valdžios godulys. Nesitarė, o reikalavo. Jei žmogus taip elgiasi, nebemačiau galimybės Gemai toliau likti padėjėja“, – dėstė N. Puteikis ir pridūrė, jog veikiausiai bus priverstas atsiprašyti Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderio Ramūno Karbauskio ir Seimo nario Povilo Urbšio.

Šaltinis
Naujienų portalas „Jūsų Panevėžys“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)