„Panašu, jog Šilutėje taip pat mūsų kandidatas išeina į antrąjį turą“, – pirmadienio vakarą LRT televizijai teigė konservatorė.

Suskaičiavus pirmojo merų rinkimų turo rezultatus, Šilutės rajone į antrąjį etapą pateko Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ atstovas Vytautas Laurinaitis, surinkęs 40,93 proc. balsų, bei socialdemokratas Tomas Budrikis, pelnęs 16,83 proc. balsų. Nuo pastarojo vos penkiais balsais atsiliko konservatorius Ž. Kurlianskas (16,79 proc.).

Pasak R. Morkūnaitės-Mikulėnienės, perskaičiuojant balsus rinkimų apylinkėse, „panašu, kad balsai buvo priskirti ne tam kandidatui“.

Antradienio rytą Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkė Jolanta Petkevičienė LRT radijui patvirtino, kad Šilutėje buvo perskaičiuoti rinkėjų balsai.

„Pagal tvarką, jeigu tarp kandidatų yra mažesnis nei 50 balsų skirtumas – tokie balsai yra perskaičiuojami nustatyta tvarka. Tą daro savivaldybių rinkimų komisijos“, – nurodė J. Petkevičienė.

Kol kas oficialioje VRK svetainėje informacija apie Šilutės rajono merų rinkimų rezultatus dar nėra atnaujinta. Visgi, J. Petkevičienė patikino, kad duomenys turėtų būti atnaujinti dar šiandien.

ELTA primena, kad kovo 5 d. Lietuvoje įvyko pirmasis savivaldybių tarybų ir merų rinkimų turas. VRK duomenimis, savo balsą šiuose rinkimuose atidavė 48,97 proc. rinkėjų.

Konservatoriai pirmajame rinkimų ture laimėjo du mero postus: Palangos miesto savivaldybėje ir Molėtų rajono savivaldybėje. Į antrąjį rinkimų turą taip pat pateko 11 konservatorių iškeltų kandidatų.

Tuo metu savivaldybių tarybų rinkimuose, partija surinko 16,2 proc. rinkėjų balsų.