„Apsisprendžiau vis dėlto eiti tokiu keliu. Man teko įkalbėti žmoną palikti šitas pareigas. Ir aš dar nebuvau ministru, dar nepasirašė prezidentė dekreto, ji jau buvo pateikusi prašymą iš tų pareigų išeiti“, - sakė ministras.

Pasak A. Monkevičiaus, jis deklaruos visus interesus, kurie gali sukelti viešųjų ir privačių interesų konfliktų: „Maža to, kaip reikalauja Vyriausioji tarnybinės etikos komisija, pasikonsultavęs, kaip numato įstatymai, kad būtų skaidru, aišku, bus deklaruota per mėnesį absoliučiai viskas. Aš turiu šešis anūkus, trys mokykloje mokosi. Viską turiu deklaruoti. Tai turiu dar pasiteirauti, kaip reikia visa tai sureguliuoti. Ir kraštiečių klubo esu prezidentas, ir daugybė kitų dalykų. Rektoriui ne viską reikėjo deklaruoti, o tai, ką aš turiu deklaruoti kaip ministras, privalau deklaruoti. Turiu atsiklausti, kaip. Metus laiko Mykolo Romerio universiteto reikalų negaliu spręsti“.

Jovita Monkevičienė Nacionalinėje mokyklų vertinimo agentūroje eina Pedagogų vertinimo skyriaus vedėjos pareigas. Nuo kitos savaitės ji šias pareigas palieka ir toje pačioje įstaigoje lieka dirbti metodininke.