Naujienų agentūros ELTA paklausta, kodėl taip nutiko, Lietuvos švietimo ir mokslo profesinės sąjungos Kauno miesto susivienijimo pirmininkė Erika Baublienė trumpo ir konkretaus atsakymo nerado.

„Viskas pasikeitė, ir kai kam neliko ryžto (streikuoti. – ELTA) jau antradienį. Gal sulaukė patarimų nedalyvauti, o gal pabarimų, ir apsisprendė nestreikuoti – kas dabar ims ir tiesą pasakys?

Tačiau mūsų streiko motyvai ir reikalavimai – visiems švietimo įstaigų darbuotojams labai aktualūs. Kad būtų laikomasi Trišalės sutarties, ir būtų tęsiami pažadai. Kad pedagogai, mokyklų, darželių darbuotojai gautų teisingus atlyginimus, nemenkinančius profesijos orumo ir leidžiančius normaliai gyventi bei dirbti“, – kalbėjo E. Baublienė, vadovaujanti profesinei organizacijai, Kauno mieste jungiančiai apie 300 narių.

Tad antrajame pagal dydį Lietuvos mieste ketvirtadienį streike, anot pirmininkės, dalyvauja Juozo Gruodžio, Juozo Naujalio, Kipro Petrausko meno profilio švietimo įstaigų, taip pat streikuoja Balio Buračo gimnazijos, Šančių daugiafunkcio centro bei Aleksoto vaikų darželio darbuotojai.