Taryboje ketinama patvirtinti, kad didžioji dalis mokyklų, iki šiol turėjusių dvylika klasių, nuo rugsėjo taptų pagrindinėmis.

Posėdyje numatoma priimti sprendimus, kad Ateities, Senamiesčio, Saulėtekio, Centro, Aleksandro Puškino, Fabijoniškių, Lazdynų, Simono Konarskio, Levo Karsavino vidurinės mokyklos būtų pertvarkytos į pagrindines.

Joachimo Lelevelio vidurinei mokyklai, kurioje dėstoma lenkų kalba, siūloma leisti iki 2017-ųjų įgyvendinti Švietimo ir mokslo ministerijos pateiktus siūlymus, kad ji galėtų tapti ilgąja gimnazija su inžinerine pakraipa.

Mainais už šią galimybę mokyklos vadovybė turėtų sutikti išsikelti iš patalpų Antakalnyje į Žirmūnus, kur šiuo metu veikia mokyklos pagrindinio ugdymo skyrius. Nekilnojamąjį turtą Antakalnio gatvėje mokykla savivaldybei įsipareigotų perduoti iki 2016-ųjų rugpjūčio.

Numatoma priimti sprendimus dėl dviejų vidurinių mokyklų rusų kalba - Sofijos Kovalevskajos ir Santaros - abiejose po vienu stogu ketinama kurti gimnazijas ir progimnazijas. Tuo metu Grigiškių vidurinei, kur mokoma rusų ir lenkų kalbomis, Švietimo ministerija leido tapti ilgąja pakraščio gimnazija - tam formaliai taip pat turės pritarti taryba.

Taryba taip pat apsispręs ir dėl Santariškių bei Jono Laužiko konsultacinių centrų, kurie 1-12 klasių ugdymą organizuoja miesto ligoninėse - jiems ministerija taip pat leido tęsti dvylikos metų ugdymo programą.

Darbotvarkėje taip pat įregistruotas opozicinės Lietuvos lenkų rinkimų akcijos projektas, kuriuo siūloma dvejiems metams nukelti Vilniaus mokyklų pertvarką, nuo rugsėjo palikti J.Lelevelio mokylą dabartinėse patalpose bei jos nereorganizuoti. Šiems siūlymams, kuriuos tarybai ketina pristatyti LLRA narė, buvusi švietimo ir mokslo viceministrė Edita Tamošiūnaitė, antradienį nepritarė savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto komitetas.

LLRA pranešė, kad protestuojant prieš mokyklų pertvarką prie savivaldybės trečiadienį bus rengiamas mitingas.

Seimas paskutinę pavasario sesijos dieną priėmė Švietimo įstatymo pataisas, pagal kurias šiemet turėjusi būti baigta vidurinių mokyklų pertvarka gali būti atidėta iki 2017-ųjų rugsėjo.