Dėl situacijos viešai pasipiktino Seimo narys Remigijus Žemaitaitis.

Mergaitė yra mokyklos šeštos klasės mokinė, berniukas mokosi septintoje klasėje. Mergaitės mama graudindamasi pasakojo, kad tas mokinys jau ne pirmą kartą prieš ją smurtauja.

Jau ir anksčiau jie buvo matę mėlynę ant kojos. Apskritai, kaip pasakojo mama, iki šiol visi smurto atvejai šioje mokykloje tiesiog nutildavo.

„Nes „mes esame melagių šeima“. Bet čia mergaitė filmavo. Kadangi dabar turėjome įrodymą, tai, kodėl mūsų vaikas turi kentėti? (…) Iš direktoriaus pusės buvo pagrasinta, kad viešinome, kadangi viešiname kitus vaikus. O kad mano mergaitė kenčia, tai...“, – sunkiai žodžius rinko moteris moteris.

Nukentėjusiai mergaitei nustatytas galvos patinimas, kaklo patempimas.

„Ji negali plaukų susišukuoti, verkia, jai skauda. (…) Mes penktadienį kalbėjome keisti (mokyklą), bet direktorius šneka, kad dar palikti, metų pabaiga. Ji bijo eiti į mokyklą, ir to berniuko bijo“, – sakė moteris.

Direktorius: vyksta tyrimai

Mokyklos direktorius Arūnas Aleksandravičius pasakojo, kad incidentas įvyko paėjusį penktadienį.

„Mokiniai, parvažiuodami iš mokyklos, sustojus autobusui, vairuotojui išlipus, susipyko, susimušė. Tai yra labai blogai, buvau ir pats su socialine tą patį vakarą nuvykęs. Buvo pasidalinę feisbuke, paprašėme visų išimti, kad būtų kiek galima mažiau nepilnamečių veidai platinami viešumoje“, – pasakojo A. Aleksandravičius.

Pasak direktoriaus, po įvykio yra pradėję tyrimus tiek policija, tiek pati mokykla. Jis pats to vaiko išskirtinai probleminiu necharakterizavo.

„Visko yra buvę. Bet nebuvo toks, kad jau labai blogai su juo būtų“, – sakė A. Aleksandravičius.

Pasak direktoriaus, sprendimai bus priimami, kai tyrimai pasibaigs. Kol kas neskubama berniuko šalinti iš mokyklos.

„Matot kaip yra, kaip Seimo narys pasakė, kad pašalinti jį iš mokyklos. Niekada, tai ką dabar taip vaiką nuteisti? Pirmiausia nesuprantu, kad suaugę žmonės gali į viešą erdvę dėti tokius vaizdus? Tarsi dar mažai būtų mūsų gyvenime kraupaus gyvenime“, – pyko A. Aleksandravičius.

Piktinosi mokyklos administracijos reakcija

Seimo narys R. Žemaitaitis feisbuke pasidalintame įraše piktinosi mokyklos administracijos veiksmais.

„Nemalonu yra tai, kad mokyklos administracija, užuot padėjusi mergaitei ir jos šeimai, vakar tėvų paprašė, tokios medžiagos neviešinti?! Lieka tikėti, kad rytoj mokyklos administracijos sprendimas bus griežtas ir principingas!

Nes jeigu jaunuolis bus perkeltas į kitą mokyklą, tai galiu jau įsivaizduoti, koks cunamis užvirs, klasės vaikų tėvų, kad jis nebūtu perkeltas! Keistas, o gal sakyčiau net neadekvatus požiūris!!! Jaunuolis daužo mokinę mokyklos autubuse, ir už tai tėvams bauginama teismais!?“, – rašė R. Žemaitaitis.

Policija aiškinasi aplinkybes dėl mokykliniame autobuse Šilalėje sumuštos mergaitės.

Tauragės apskrities policijos atstovė spaudai Lina Banienė teigė, kad įvykis užfiksuotas praėjusį penktadienį, iškart po to policija sulaukė ir pranešimo.

„Šiuo metu metu pareigūnai tikslina visas įvykio aplinkybes. Yra apklausiami asmenys, susiję su šiuo įvykiu. Kai bus patikslintos aplinkybės, bus priimtas procesinis sprendimas“, – BNS antradienį sakė Tauragės policijos atstovė.

Jos teigimu, galimai prieš mergaitę mokykliniame autobuse smurtavęs jaunuolis yra žinomas policijai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją