Vilniaus universiteto profesoriaus pamoka „Ką reikėtų žinoti apie Ukrainos istoriją?“ nuo 10 val. bus transliuojama „Youtube“ platformoje (adresu youtube.com/watch?v=QFVVImmF6HQ). Ją bus galima stebėti tiek tiesiogiai, tiek ir vėliau, peržiūrint įrašą.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija skelbia, kad pamoka bus skirta I-IV klasių moksleiviams, joje A. Bumblauskas kalbės apie svarbiausius šios šalies istorijos momentus, bendrą Lietuvos ir Ukrainos istorinį paveldą.

Taip tęsiamas pamokų ciklas, skirtas geriau susipažinti su Ukrainos istorija, Lietuvos ir Ukrainos ryšiais, dabartine šalies situacija bei iš to kylančiais iššūkiais, taip pat atsakyti į mokiniams ir mokytojams rūpimus klausimus.

Pasitelkus mokslininkus, pedagogus, nevyriausybines organizacijas, kariuomenės atstovus per nuotolines pamokas bus stengiamasi atskleisti kuo daugiau informacijos apie Ukrainą įvairaus amžiaus vaikams.

Ministerija skelbia, kad pamokos aprėps ne tik istorijos, krašto apsaugos, pilietiškumo, tautų tarpusavio santykius, bet ir psichologinius aspektus, pavyzdžiui, kaip kalbėtis apie karą su vaikais, koks turi būti mokyklos ir šeimos indėlis.

Rusijos kariuomenė vasario 24 dieną įsiveržė į Ukrainą ir pradėjo karą, sukėlusį pasipiktinimą visame pasaulyje. Vakarų valstybės į invaziją atsakė griežtomis sankcijomis Rusijai ir visokeriopa, įskaitant karinę, paramą Ukrainai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją