Akciją „Teisybcentris“ įkvėpė George‘o Orwello distopinis romanas „1984“, kuriame aprašyta melą skleidusi ir istoriją klastojusi Teisybės ministerija. Ji rašytojo sukurta naujakalbe vadinta Teisybmine. Į akciją susirinkę įvairių mokslo institucijų ir disciplinų atstovai skaitys šio Orwello romano ištrauką, norėdami perspėti, kad jei Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro (LGGRTC) vadovybė toliau nepaisys Konstitucijos garantuotos žodžio ir mokslinių tyrimų laisvės principų, netrukus ši institucija gali pavirsti į Teisybcentrį.

Akcija vyks prie LGGRTC, Vilniuje, Didžioji g. 17/1. Jos metu žinomi mokslininkai, kaip Vilniaus universiteto Istorijos fakulteto dekanė dr. Loreta Skurvydaitė, Vilniaus universiteto Tarybos narys prof. Paulius Vaidotas Subačius, Vilniaus miesto muziejaus vadovė dr. Rasa Antanavičiūtė ir kt., romano „1984“ ištrauką skaitys valandą paeiliui, po penkias minutes. Kiekvienas savąją kūrinio kopiją atsineš pats. Perskaitę ištrauką, iš akcijos vietos išeis. Tokiu būdu bus paisoma karantino reikalavimų nesibūriuoti ir laikytis saugaus atstumo.

Kovo 12 d. LGGRTC generalinis direktorius Adas Jakubauskas atleido iš darbo istorikę M. Jurkutę, kuri ėmė viešai kalbėti apie centro veiklos politizavimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)