Vakar švietimo ir mokslo ministras Algirdas Monkevičius pasirašė sutartį su kompiuterinėmis programomis prekiaujančia firma "Akelotė ir ko" dėl naujų kompiuterių programų mokykloms tiekimo.

Jau ateinančiais mokslo metais 50 mokyklų turėtų sulaukti specialių edukacinių programų. Kaip vakar LŽ aiškino Švietimo ir mokslo ministerijos sekretorius Dainius Numgaudis, naujos programos turėtų patikti ir mokiniams, ir mokytojams.

400 vienetų kompaktinių plokštelių su kompiuteriniais žaidimais bus išdalytos Švietimo ir mokslo ministerijos pasirinktoms mokykloms. "Projekto tikslas - remti informacinių technologijų diegimą šalies bendrojo lavinimo mokyklose. Naudoti informacines technologijas norime paskatinti ir mokytojus", - LŽ sakė Numgaudis.

Iš šešiolikos naujų edukacinių programų net 13 veikiau primena kompiuterinius žaidimus nei mokomąsias programas. Numgaudžio teigimu, visos naujos programos turėtų lavinti šalies moksleivius.

"Timio nuotykiai jūroje" ir "Timio gimtadienis", platintojų teigimu, turėtų padėti tobulinti įvairius įgūdžius, o programa "Alibaba ir 40 plėšikų" gerins moksleivių skaitymą.

Dauguma programų rekomenduojama moksleiviams iki 10 metų. Šiuo metu šalies mokymo įstaigose prie mokomųjų kompiuterių tokio amžiaus vaikai neprileidžiami.