„Ko beeiti į Signatarų namus? Nebežinau! Aktas ten lyg ir tebėra eksponuojamas. Guli po tuo stiklu. Bet be mokesčio jo nebepamatysi. Bene todėl, kad mgb parėmė tą muziejų savo pinigais? Gal paprašė atkato? Nuo š.m. 13-osios kovo pažiūrėjimas į Vasario 16-osios Aktą apmokestintas! Taip turbūt reikia! Esi patriotas - susimokėk! Tik gaila: tarp lankytojų buvo ir Vokietijos piliečių. Turbūt jiems reiktų patarti - parsivežkite tą mums brangų (?) Dokumentą į Berlyną atgal?!“, - savo paskyroje rašė L. Mažylis.

Profesorius DELFI sakė, kad apie tai, jog dabar už akto pamatymą reikia mokėti, jam pranešė keli žmonės – Lietuvos ir Vokietijos piliečiai, nusprendę apsilankyti Signatarų namuose. Jo žiniomis, už įėjimą į Signatarų namus jiems teko sumokėti po 4 eurus.

„Žmonės atvažiuoja iš toli, susimoka už bilietus, už benziną, ir dar turi papildomai mokėti už bilietą“, - piktinosi L. Mažylis.

Jis įsitikinęs - tai nesąžininga. Jo nuomone, tokiu atveju aktas galėtų būti eksponuojamas kitur. „Pavyzdžiui, mano gimtajame Kaune. Turime savanorių, kurie užtikrintų akto saugumą ir tai padarytų nemokamai“, - DELFI sakė jis.

L. Mažylis taip pat pridūrė, kad norėtų daugiau aiškumo - jeigu norint pamatyti akto originalą reikia papildomai mokėti, tai turi būti aiškiai nurodyta.

DELFI nepavyko šeštadienį vakare susisiekti su Signatarų namų atstovais.

Puslapyje lnm.lt nurodoma, kad bilietų kainos apsilankyti Signatarų namuose yra tokios: suaugusiesiems bilietas kainuoja 4 eurus, lengvatinis bilietas kainuoja 2 eurus, šeimos bilietas 5 eurus. Ten pat ir nurodomos lengvatos bei sąrašas žmonių, kurie į Signatarų namus gali patekti nemokamai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (589)