„Aš manau, kad ypač dėl civilinės sąjungos klausimo, kuris tikrai yra vertybinis ir fundamentinis, šį pavasarį reikės sprendimų ir mes esame pasiryžę tų sprendimų labai atvirai ieškoti. Tą sakiau ir prezidentui“, – ketvirtadienį po Seimo valdybos susitikimo su prezidentu žurnalistams teigė V. Mitalas.

„Malonu klausytis jo anglų kalba sakomų ditirambų įvairioms Europos žmogaus teisių organizacijoms – apie žmogaus teisių padėtį. Ir aš labai tikiuosi, kad jeigu jis tai gali pasakyti angliškai, gali pasakyti ir lietuviškai – kad žmogaus teises verta ginti. Tuo būdu taip pat vienas įstatymas Lietuvoje, kuris dabar yra fundamentiškai reikalingas – Civilinės sąjungos įstatymas – galės būti priimtas šį pavasarį Seime“, – vylėsi jis.

V. Mitalas neabejoja, kad Civilinės sąjungos įstatymo projekto sėkmė priklausys nuo tų partijų, kurios savo programinėse nuostatose yra numačiusios tokio teisinio reguliavimo sprendinius, laikysenos.
Todėl, jo manymu, siekiant išsiaiškinti, kokios pozicijos pastarosios politinės jėgos laikysis, projektas neturėtų būti įtraukiamas į Seimo posėdžių darbotvarkę „paskutinę dieną“.

„Ar mums pavyks, priklausys nuo to, kaip balsuos tos partijos, kurios turi užsirašius šiuos dalykus programose. Tiek socialdemokratai, tiek Liberalų sąjūdis anksčiau labai vangiai balsuodavo už šiuos projektus. Aš tikiuosi, kad dabar, nurimus savivaldybių rinkimų aistroms, jie galės grįžti prie savo programinių įsipareigojimų ir taip pat juos paremti“, – teigė „laisvietis“.

„Aš manau, kad šis klausimas bus toms partijoms, kurios yra įsipareigojusios tai daryti, palaikyti šį įstatymą. Manau, kad šį pavasarį nereikės šio įstatymo traukti paskutinę dieną ar kelios dienos prieš. Manau, kad reikės pasakyti labai aiškiai, kada šis įstatymas bus svarstomas Seime, kad visi galėtume paklausti tų partijų lyderių, kurie yra įsipareigoję klausimą palaikyti, ir kitų partijų atstovų, kurie vienaip ar kitaip palaikė skirtingose stadijose – ką jie ruošiasi daryti?“, – aiškino V. Mitalas.

ELTA primena, kad ketvirtadienį, Seimo pavasario sesijos išvakarėse, parlamento valdyba susitiko su šalies prezidentu ir aptarė artėjančios politinio sezono darbus.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją