„Po vakarykščio interviu iš tikrųjų aš matau, kad yra galimybė vis realesnė ir to nereikėtų atmesti. Jeigu mes vakarykštį interviu detaliau paanalizuotumėme, tai gal pasimatytų, kad krizę išspręstų koks nors neeilinis Tėvynės sąjungos suvažiavimas, o ne visos Vyriausybės perkrova. Reikia rimtai įvertinti tai, kas buvo pasakyta, ir aš tokios galimybės neatmesčiau“, – antradienį ,,Žinių radijui“ sakė V. Mitalas.

Laisvės frakcijos seniūnas pridūrė, kad sprendimas pasitraukti nebūtų racionalus.

„Nemanau, kad tai būtų labai išmintingas kelias, nes reikia suprasti, kad tos iš naujo užsimezgančios derybos, tarpuvaldis, laikinai paskirti ministrai, laikas, kurį mes sugaištame iš naujo persiderindami poziciją, jis labai naudingas mūsų priešams, o kad jis kažką pakeistų vidaus politikoje, aš labai abejoju. (…) Aš nemanau, kad tai yra šaltu protu paremtas kelias“, – kalbėjo V. Mitalas.

Be to, V. Mitalas nepalaiko ir sprendimo iš pareigų trauktis užsienio reikalų ministrui Gabrieliui Landsbergiui bei susisiekimo ministrui Mariui Skuodžiui. Anot jo, yra kitų būdų sumažinti Lietuvoje kilusią politinę įtampą.

„Man atrodo, kad Lietuva ir šiais metais patyrė daug krizių, kurios buvo dar sudėtingesnės. Šis atvejis, kurį dabar mes nagrinėjame, ir kad dėl šito įvykio dabar kristų ministrai vien dėl to, kad jie būtų džentelmeniški, priėmę tą politinę atsakomybę ir pasiryžę savo kailiu nuimti įtampą, aš manau, kad yra daugiau būdų tą įtampą nuimti, o jie patys nėra kalti už tai, kas dabar vyko“, – kalbėjo Laisvės frakcijos seniūnas.

ELTA primena, kad pirmadienį ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė sakė, jog neatmeta galimybės, kad, reaguojant į krizę, kuri kilo dėl nesustojusio „Belaruskalij“ trąšų tranzito per Lietuvą, gali pasitraukti visa Vyriausybė.

„Neatmetu šitos galimybės, tą galiu labai tiesiai pasakyti“, – interviu LRT televizijai pirmadienį sakė premjerė.

„Manau, kad atsitikti gali tik mano pačios šitos situacijos vertinimas vienoks ar kitoks, nes, kai Vyriausybė buvo formuojama, man atrodo, kai kas šaipėsi iš tų keliamų aukštų reikalavimų sau.

Bet dabar tokia, atrodo, paradoksali situacija, – viena vertus, kai atrodo, kad žmonės yra pasirengę prisiimti atsakomybę, yra tokių, kurie sukioja pirštą prie smilkinio ir sako „ką jūs čia dabar darote“. Labai sunku tą politinę atsakomybę prisiimti, kada ją, atrodo, priėmus dar daugiau gauni kritikos, negu kad jos nebūtum pasirengęs priimti“, – pažymėjo premjerė.

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis ir susisiekimo ministras Marius Skuodis tvirtina esantys pasiruošę trauktis iš einamų pareigų. Savo ruožtu premjerė žada šios savaitės pradžioje informuoti apie savo sprendimą dėl trauktis pasiryžusių ministrų.

Ministrai apie pasitraukimą prakalbo ir prašymus atleisti iš einamų pareigų pasirašė, reaguodami į tai, kad, trečiadienį įsigaliojus Jungtinių Amerikos Valstijų sankcijoms Baltarusijos valstybinei kalio trąšų gamintojai „Belaruskalij“, šios įmonės produkcijos tranzitas per Lietuvą nesustojo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)