P. Kalibatas vienas pirmųjų Lietuvoje pradėjo spausdinti knygas jai atgavus Nepriklausomybę. Nuo 1994-ųjų, kai įkūrė savo spaudos ir leidybos įmonę, spaustuvininkas itin prisidėjo prie šalies knygų leidybos sektoriaus garsinimo visoje Europoje.

Bendrovės spausdintos knygos pelnė ne vieną apdovanojimą, įmonės išleista Pauliaus Normanto knyga „Baltas“ buvo įrašyta į Lietuvos rekordų knygą kaip ilgiausia lankstytina knyga Lietuvoje, o atkurti Kristijono Donelaičio „Metų“ ir Martyno Mažvydo „Katekizmo“ kūriniai buvo pirmieji faksimiliniai leidiniai šalyje.

P. Kalibatas daugelį metų buvo Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto kasmetinės premijos už kūrybiškiausią metų knygą mecenatas, įvairių kultūros leidinių bei šalies poligrafijos sektoriaus rėmėjas, Pasaulio anykštėnų bendrijos leidybos projektų organizatorius, šios bendrijos garbės narys, taip pat Lietuvos spaustuvininkų asociacijos tarybos narys bei Knygotyros ir dokumentotyros instituto įkurtos Knygos kolegijos pirmininkas.

P. Kalibatas šiais metais buvo apdovanotas ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu.

***

Atsisveikinimas su velioniu vyks balandžio 30 d. nuo 10.00 iki 21.00 val. Vilniaus laidojimo rūmų 1-ojoje šarvojimo salėje, Olandų g. 22. Urna išnešama gegužės 1 d. 11.00 val.