V. Gedgaudas gimė 1962 m. Klaipėdoje. 1981 metais baigė Stasio Šimkaus aukštesniąją muzikos mokyklą, 1981-1986 m. studijavo kompoziciją Lietuvos konservatorijoje (dabar Lietuvos muzikos ir teatro akademija). 1994 m. baigė lituanistiką Vilniaus universitete.

1986-1989 metais V. Gedgaudas mokytojavo Klaipėdos Eduardo Balsio menų gimnazijoje. 1990-1994 metais dirbo "Literatūros ir meno" bei "Universitetas Vilnensis" redakcijose. 1994-1995 metais dėstytojavo Vilniaus universitete. 1996-1998 metais dirbo "Lietuvos aido" redakcijoje. Vėliau darbavosi Lietuvos radijo kultūros laidų redaktoriumi, taip pat Lietuvos kultūros ministerijoje.

Poetas paliko keturis poezijos rinkinius: "Kapsulė" (1994), "Vakaras be žiburio" (1998), "Kario šešėlis" (2009) ir "Olando kepurė" (2011).

Valdas Gedgaudas
Lietuvos rašytojų sąjungos pirmininko Antano A. Jonyno žiniomis, kaip rašo "Respublika", poetas bus pašarvotas ir laidojamas gimtojoje Žemaitijoje - Gargžduose.

Paskutiniu metu V. Gedgaudas buvo įsivėlęs į skandalingą istoriją. Recenziją „Aš esu pyderas, mama! Ir tuo didžiuojuosi“ Gintaro Varno spektakliui „Tiksinti bomba“ parašęs teatro kritikas

Žurnalistų ir leidėjų etikos komisija (ŽLEK) sprendė, ar recenziją „Aš esu pyderas, mama! Ir tuo didžiuojuosi“ Gintaro Varno spektakliui „Tiksinti bomba“ parašęs teatro kritikas nepažeidė žurnalistinės etikos.

Triukšmas dėl žurnale „Literatūra ir menas“ paskelbtos recenzijos kilo dar praėjusių metų lapkritį. Recenzija pasipiktinęs publicistas, vertėjas Karolis Klimka kartu su grupe asmenų dėl rašinio kreipėsi į Europos socialinio fondo agentūrą, per kurią „Literatūra ir menas“ gauna Europos Sąjungos paramą.

Skunde teigta, kad recenzija yra neetiška, joje naudojama per aštri retorika. K. Klimka su bendražygiais paprašė agentūros imtis priemonių, kad būtų užtikrinta paramą gaunančio „Literatūros ir meno“ atsakomybė visuomenei.

Vasario pradžioje ŽLEK paskelbė, kad V. Gedgaudas žurnalistinės etikos nepažeidė.