Praėjusį mėnesį policijos pareigūnai Donegolo grafystėje esančiame nuomojame sklype, kuris priklausė S.McGreevy, aptiko 1,5 tūkstančių kanapių augalų, kurių vertė siekė 500 tūkst. eurų.

Pasak portalo, S.McGreevy nuo tada, kai narkotikai buvo rasti jam priklausančiame sklype, buvo itin įsitempęs.

S.McGreevy pavardė figūruoja byloje, dėl kurios kitas, kaip įtariama, "Real IRA" priklausantis Airijos pilietis Michaelas Campbellas šiuo metu yra teisiamas Vilniaus apygardos teisme.

Jei bus įrodyta M.Campbello kaltė dėl pateiktų kaltinimų - rengimosi daryti kontrabandą, disponavimo šaunamaisiais ginklais, pasikėsinimo teikti paramą teroristų grupei, - jam gresia iki 20 metų nelaisvės.
Valstybinį kaltinimą šioje byloje palaikantis prokuroras Gedgaudas Norkūnas BNS trečiadienį sakė, kad Lietuvos teisėsaugininkai siekė, jog S.McGreevy būtų perduotas Lietuvai, jo atžvilgiu buvo išduotas Europos arešto orderis, o šį klausimą šiuo metu sprendė airių pareigūnai.
Pasak G.Norkūno, jei dėl įtariamojo mirties informacija pasitvirtintų, tuomet jo atžvilgiu tyrimą tektų nutraukti.

Šiuo metu Lietuvos pareigūnai taip pat laukia atsakymo dėl dar dviejų įtariamųjų - M.Campbello brolio Liamo ir Brendano McGuigano perdavimo. Dėl jų sprendžiama atitinkamai Šiaurės Airijoje ir Airijoje.

Teismo posėdyje, kuriame buvo pristatytas kaltinamasis aktas, G.Norkūnas yra sakęs, kad S.McGreevy, M. ir L. Campbellai bei B.McGuiganas 2006-ųjų lapkritį - 2007-ųjų sausį susitarė teikti paramą "Real IRA".

G.Norkūno teigimu, buvo susitarta Lietuvoje pirkti sprogmenų, šaudmenų, granatsvaidžių, granatų ir kitų ginklų.

L.Campbellas esą paskirstė vaidmenis kitiems trims asmenims. S.McGreevy turėjo susitarti dėl ginklų pirkimo, susisiekti su asmenimis, kurie gali padėti jų įsigyti.

2007 metų kovo ir balandžio mėnesiais buvo susitarta su Robertu Michaelu Jardine'u, kuris veikė su britų tarnybų žinia, kad šis padės ginklus pirkti ir susitars su lietuviais.
Pasak prokuroro, vėliau Paryžiuje ir Airijoje vyko susitikimai su įvairiais asmenimis, kurių pavardžių G.Norkūnas neatskleidė, kad būtų užmegzti ryšiai su galimais ginklų pardavėjais.

2007-ųjų rugpjūtį jau Lietuvoje, Raseinių rajone, R.M.Jardinas supažindino į Lietuvą atvykusius M.Campbellą ir B.McGuiganą su asmeniu, kuris neva gali jiems parduoti ginklus.

Airijos piliečiai netoli Kauno esančiame Rokų poligone apžiūrėjo pasiūlytus ginklus bei sprogmenis. Susitarta pirkti ginklų už 10 tūkst. eurų (34 500 litų).

2007-ųjų lapkritį M.Campbellas ir B.McGuiganas pradėjo ieškoti žmonių, kurie galėtų pervežti ginklus iš Lietuvos į Olandijoje esančią slėptuvę.
M.Campbellas Vilniuje 2008 metų sausio pabaigoje buvo sulaikytas su dar viena Airijos piliete, kai iš tarptautiniu ginklų prekeiviu apsimetusio policijos pareigūno pirko ginklų bei sprogmenų.

Moteriai prokurorai yra leidę išvykti iš Lietuvos, jai įtarimai panaikinti.

"Real IRA" yra sukarinta organizacija, siekianti bendro airių nacionalistų ir respublikonų tikslo -Vieningos Airijos, t.y. Airijos Respublikos ir Jungtinei Karalystei priklausančios Šiaurės Airijos suvienijimo.

Pasak G.Norkūno, pagal Airijos įstatymus "Real IRA" pripažinta neteisėta organizacija, o Europos Taryba pripažino ją kaip su teroro aktais susijusia organizacija.