Naujieną portalui DELFI patvirtino ilgametis V. Šerėno bendražygis Haroldas Mackevičius. Kolegos teigimu, eidamas 60-uosius, V. Šerėnas mirė sustojus širdžiai, 18 val.

Kaip rašoma portale LRT.lt, tuo metu vyras laiką leido savo sodyboje, Labanoro girioje. Atvykusiems medikams, jo atgaivinti nepavyko. 2002-aisiais V. Šerėnas kandidatavo Lietuvos Prezidento rinkimuose. Pirmajame rinkimų ture, surinkęs 7,75 % balsų jis užėmė ketvirtąją vietą.

Užuojautą dėl netekties išreiškė premjeras Saulius Skvernelis. „Negaliu patikėti žinia apie Vytauto Šerėno mirtį... Lietuva neteko neeilinio talento, gabumų ir proto žmogaus... Užuojauta šeimos nariams ir artimiesiems“.

„Charizmatiška jo asmenybė žavėjo tiek jaunąją, tiek vyresniąją kartą. V. Šerėnas savo kuriamais humoristiniais personažais ir išskirtiniais laidų scenarijais praskaidrindavo kasdienybę daugelio namuose“, – teigiama premjero užuojautoje.

Taip pat užuojautą išreiškė kandidatas į prezidentus, Gitanas Nausėda:
„Penktadienio vakarą mus pasiekė ypatingai liūdna žinia. Užuojauta artimiesiems ir visiems V. Šerėno humoro gerbėjams“.

Ingrida Šimonytė savo „Facebook“ paskyroje rašė: „Ilsėkis ramybėje, didelis Žmogau, mokėjęs rimtu veidu prajuokinti kitus. Užuojauta Šeimai, draugams ir dviratininkų komandai“.

Prie kandidatų į prezidentus prisidėjo ir Vilniaus miesto meras, Remigijus Šimašius: „Šįvakar praradome puikų žmogų ir kūrėją. Užuojauta Vytauto Šerėno šeimai ir draugams“.

Liūdesį dėl netekties išreiškė ir žinomas žurnalistas Edmundas Jakilaitis: „Padorus, ramus, inteligentas. Draugas. Vytas buvo laimingas žmogus, kaip ir mes visi su juo“.

Pasak prezidentės Dalios Grybauskaitės, V. Šerėnas tapo neatsiejama mūsų šalies humoro pasaulio dalimi, o su jo vestomis ir kurtomis „Dviračio žiniomis“ gyveno visa Lietuva.

„Sveikas humoro jausmas ir taikli politinė satyra išliks V. Šerėno vizitine kortele, kurią visada prisiminsime“, – rašoma Prezidentūros perduotame komentare.

V. Šerėno mirtis sukrėtė ir Seimo pirmininką Viktorą Pranckietį, kuris teigė, kad netekome „vieno spalvingiausių šių laikų žmogaus“.

„Tai tokia netikėta žinia, kuri negali nepaliesti. V. Šerėną pažįsta kiekvienas – ištisa karta užaugo, kiek laiko matome jį televizijoje. Jo plati erudicija, gili išmintis ir šalia viso to einantis subtilus humoro jausmas vertė žavėtis šia daug Lietuvai davusia asmenybe“, – teigiama Seimo vadovo komentare.

Vytautas Šerėnas (g. 1959 m. spalio 10 d. Ignalinos raj.) – televizijos laidos „Dviračio šou“ vedėjas, ekonomikos mokslų daktaras.

1979 m. dirbo Ignalinos tarpmiestinėje telefonų stotyje. Vėliau tarnavo sovietinės armijos statybos daliniuose suvirintoju Maskvos srityje. 1982 m. įstojo į Vilniaus universitetą ir studijavo Parengiamajame skyriuje, vėliau – Pramonės ekonomikos fakultete, kuriame įgijo darbo ekonomikos specialybę. Būdamas studentas du kartus vadovavo studentų statybų būriams Jakutijoje (1986 m.) ir (Vokietijoje 1989 m).