A. Gricius Šiaulių pedagoginiame institute buvo įgijęs fizikos ir gamybos pagrindų dėstytojo specialybę, buvo technikos mokslų daktaras, dirbo inžinieriumi, laboratorijos vedėju, buvo vyriausias konstruktorius Elektronikos mokslinio tyrimo institute „Venta“. 1976-1990 metais A. Gricius dirbo Lietuvos mokslų akademijos Puslaidininkių fizikos institute.

Po nepriklausomybės atgavimo ėmė dėstyti Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute, 1990-1992 metais buvo Politikos mokslo teorijos katedros docentas, instituto mokslinis sekretorius.

1992-1996 metais buvo išrinktas į Seimą, 1996-1998 metais dirbo prezidento Algirdo Mykolo Brazausko patarėju užsienio politikos klausimais.

Nuo 1998 m. gegužės mėnesio A. Gricius buvo Užsienio reikalų ministerijos patarėjas Europos bendradarbiavimo klausimais iki 2000-ųjų spalio.

2000-2004 metais vėl dirbo Seimo nariu, vėliau buvo išrinktas į Vilniaus miesto savivaldybės tarybą.

2003 m. buvo apdovanotas Valstybės ordino "Už nuopelnus Lietuvai" Komandoro kryžiumi.

A. Gricius priklausė Liberalų sąjūdžiui, prieš skilimą buvo Lietuvos liberalų sąjungos narys. Pirmaisiais nepriklausomybės metais buvo Lietuvos demokratinės darbo partijos narys.

Pareiškė užuojautą 

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė užuojautą dėl žinomo mokslininko ir politiko, buvusio parlamentaro A. Griciaus mirties.

"Tai buvo paprastas, sąžiningas ir kūrybingas žmogus, atsakingai žiūrėjęs į kiekvieną savo darbą, stengęsis dėl mūsų visų ir Lietuvos", - sakoma Prezidentės užuojautoje.

Šalies vadovė pareiškė užuojautą A. Griciaus artimiesiems, buvusiems bendražygiams ir visai Lietuvos politinei bendruomenei.

Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė taip pat reiškia nuoširdžią užuojautą velionio artimiesiems, draugams, bendražygiams.

Pasak Seimo vadovės, netekome sąžiningo, darbštaus ir atsakingo žmogaus, įnešdavusio svarų indėlį į kiekvieną sritį, kurios imdavosi. „Laimėjimai sporte, nuosekli mokslinė veikla ir galiausiai politika, kurioje Velionis pirmiausia pasižymėjo kaip puikus nacionalinio saugumo, užsienio reikalų specialistas – faktai, liudijantys, kad netekome tikrai neeilinių gabumų asmenybės, – pabrėžia Seimo Pirmininkė L. Graužinienė. Šią sunkią liūdesio valandą parlamento vadovė linki stiprybės visiems Velionį pažinojusiems asmenims. - Tegu lydi visuotinė pagarba šviesų Velionio atminimą.“

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius irgi išplatino užuojautą:
„Mus paliko buvęs Seimo narys, darbštus mokslininkas, valstybės kūrimo dalyvis, įžvalgus politinių procesų stebėtojas ir vertintojas. Tai buvo sąžiningas ir principingas žmogus, įprasminęs savo gyvenimą darbuose. Dėl A. Griciaus mirties reiškiu gilią užuojautą velionio artimiesiems, bičiuliams ir bendraminčiams.“