„Dėl nacionalinio susitarimo diskutavome socialdemokratų partijos papildomus siūlymus. Į kai kuriuos atsižvelgėme. Manau, kad tikrai variantas, kuris šiuo momentu yra, yra suderintas ir priimtinas visoms politinėms partijoms, kurios dalyvavo rengiant susitarimą“, – Prezidentūroje vykusioje spaudos konferencijoje trečiadienį sakė ministrė.

„Pasiūlymo projektas yra parengtas, suderintas – laukiame paskutinių patvirtinimų. Ir aš tikiu, kad mums pavyks pasirašyti susitarimą rugsėjo pirmąją dieną“, – sakė J. Šiugždinienė.

Prezidentūra susitarime įžvelgė „gerovės valstybės“ štrichus

Savo ruožtu prezidento vyriausioji patarėja, Švietimo, mokslo ir kultūros grupės vadovė Jolanta Karpavičienė teigė, kad šalies vadovas Gitanas Nausėda tikisi, jog partijų susitarimas prisidės prie proveržio švietimo srityje.

„Prezidentas vertina didelį politinių partijų įdirbį ir siekį pasiekti šio susitarimo. Labai aktualu ir akcentuotina yra tai, kad susitarime dėl švietimo atsispindi gerovės valstybės principai – įtraukusis ugdymas, ikimokyklinio ugdymo plėtra, socialinė dimensija aukštajame moksle, kultūros integracija, neformalaus švietimo plėtra. Prezidentas tikisi, kad bus pasiektas kompromisas, kad remiantis politinių partijų susitarimu pavyks užtikrinti kokybinį proveržį mūsų švietime“, – spaudos konferencijoje sakė patarėja.

Opozicinių socialdemokratų pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė šią vasarą yra teigusi, kad nacionalinio susitarimo dokumente trūksta ambicijos.

Europarlamentarė Eltai sakė, kad jos vadovaujama partija yra pateikusi septynis pasiūlymus partijų nacionaliniam susitarimui dėl švietimo. Politikė tikisi, kad dėl šių siūlymų pavyks surasti kompromisą. Kitu atveju, tikino politikė, socialdemokratai abejotų, ar būtų linkę susitarimą pasirašyti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)