„Manau, jeigu yra įstatymų pažeidimų, ne tokiomis užuominomis turėtų būti kažkas vardinama (...). Jiems turi būti taikoma atsakomybė, o ne sukeliama kažkokių abejonių žmogaus reputacija pasakant A, bet nepasakant B. O jeigu nėra pažeidimų, nereikėtų asmens reputacijos klausimų kelti, nes tokiu būdu mes galime kiekvieno žmogaus reputaciją sumaišyti su žemėmis“, –„Žinių radiju“ sakė A. Veryga.

„Nemanau, kad tai yra teisinės valstybės elgesį atitinkantys dalykai“, – pridėjo jis.

ELTA primena, kad birželio viduryje LRT.lt portale pasirodė informacija, jog Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) rektorius R. Žaliūnas palaiko artimus ryšius su buvusiu „MG Baltic" viceprezidentu Raimondu Kurlianskiu. Pasirodo, šis 2016 m. buvo LSMU Tarybos narys, o koncerno bendrovė „Mitnija“, Viešųjų pirkimų tarnybos duomenimis, pastarąjį dešimtmetį buvo tarp didžiausių LSMU tiekėjų, įgyvendinusi projektų už dešimtis milijonų eurų.

Be to, manoma, kad šią informaciją galimai buvo bandoma nuslėpti, nes Registrų centro duomenų bazėje R. Kurlianskio kaip tarybos nario fakto nėra.

Kiek anksčiau Informaciją apie R. Žaliūną G. Nausėdai buvo pateikusi ir Specialiųjų tyrimų tarnyba. Po pokalbių su įstaigos vadovu Žydrūnu Bartkumi prezidentas gydytojo atžvilgiu neapsigalvojęs.

„Pono Žaliūno klausimu aš gavau visą informaciją, kuri man yra reikalinga, ta informacija leidžia pasakyti tik tiek – šiandien ponas Žaliūnas yra ne tik kompetentingas gydytojas, kuris tikrai gali vykdyti asmeninio gydytojo funkcijas, šiandien ponas Žaliūnas yra labai svarbios ir labai reikšmingos Lietuvai aukštosios mokyklos rektorius. Todėl jeigu yra tikrai poną Žaliūną kompromituojančios informacijos, kodėl jis iki šiol vis dar dirba rektoriumi, rengia jaunuosius žmones, jaunuosius medikus? (... ) Vis dėlto aš manyčiau, kad mes turėtume nustoti gyventi kuždesių valstybėje ir turėtume grįžti prie normalios praktikos, kai susikompromitavę žmonės turi būti atvirai įvardinami kaip susikompromitavę. Tie žmonės, kurie nėra susikompromitavę, turi atgauti savo vardą visuomenėje ir nevaikščioti tokioje savotiškoje skaistykloje – tarp pragaro ir rojaus (...)“, – interviu Eltai yra sakęs G. Nausėda.

Kaip jau buvo skelbta, R. Žaliūnas yra minimas koncerno „MG Baltic" politinės korupcijos byloje, kurioje dvi partijos bei keli politikai yra kaltinami ėmę kyšius iš buvusio koncerno viceprezidento R. Kurlianskio. Šioje byloje vasario mėnesį kaip liudytojas buvo apklaustas ir LSMU rektorius, teisme davęs parodymus apie savo santykius su R. Kurlianskiu.