„Norisi, kad būtų pakalbėta su visais, bet, aš manau, kad 2023 metais mes jau turėsime vieną organizaciją, vieną atsinaujinusią organizaciją, nes pandemija parodė, kad tai, deja, bet buvo trys silpnos organizacijos. Ten yra labai daug gerų dirbančių žmonių, gerų specialistų, bet kaip organizacijos, aš turiu mintyje, nuasmeninu, jos buvo labai silpnos. Tai, aš manau, kad turėsim vieną stiprią“, – sakė jis.

„Nenorėčiau dabar sukonkretinti, bet 2023 metai, man atrodo, yra tie metai kada ta organizacija pradės gyventi ir atvers naują puslapį“, – pridūrė ministras.

ULAC ir Sveikatos priežiūros laboratoriją prijungti prie NVSC Seimas nusprendė praeitų metų gruodžio mėnesį. Tada Seimo nariai sakė, kad įstaigų darbo rezultatai yra katastrofiški, jungimas pagerintų tinklo veiklą.

Pagal įstatymo pataisais įstaigos turėjo būti sujungtos šių metų liepą.

Ministras taip pat pažymėjo, kad lėti procesai galėjo paveikti ir tai, jog NVSC pusantrų metų nepavyko rasti vadovo.

„Norėjosi, kad viskas būtų sujungta. Anksčiau buvo daromi konkursai, tai – natūralu, kad tie žmonės, kurie rimtai žiūri į savo atsakomybes jie pasižiūri, kad procesas dar nepasibaigęs, nežino ar pasibaigs, kaip ten bus, tai kokia ten organizacija iš tikrųjų bus, kokio ji dydžio ir susilaiko, ir tie mūsų konkursai dažniausiai būna nesėkmingi“, – nurodė ministras.

„Man atrodo, sutvarkius NVSC, ULAC ir Nacionalinės laboratorijos, kaip vienos organizacijos gyvenimą, sudėjus visą struktūrą, sudėliojus stuburą tada ir tie konkursai į naujus vadovus taip pat bus sėkmingesni“, – teigė jis.

Šiuo metu nuo 2021 metų kovo centrui laikinai vadovauja Giedrė Aleksienė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)