„Pareigūnai dirbo labai aktyviai, labai gerai, tai sveikintina. Bet dar reikia surinkti įrodymus, dar reikia atiduoti bylą į teismą. Reikia pasistengti, kad būtų nuteisti visi asmenys, kurie buvo prisidėję vienaip ar kitaip prie šito nusikaltimo", - šeštadienį Seime žurnalistams sakė E. Misiūnas.

Ministras apgailestavo, kad auga tokia karta, yra tokių žmonių, kurių neatbaido net ir galimybė praleisti savo visus jaunystės metus įkalinimo įstaigoje.

Paklaustas, ką reikėtų keisti, E. Misiūnas pažymėjo, kad šiuo metu bausmės yra griežtos, policijos darbas buvo tinkamas, gal probacijos sistemą reikėtų ateityje peržiūrėti. „Gal reikėtų pasižiūrėti ateityje, ar vis dėl to ne prie greitai asmenys paleidžiami į laisvę iš įkalinimo įstaigų", - svarstė ministras.

Kaip jau skelbta, Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad I. Strazdauskaitės nužudymo nusikaltimas buvo atskleistas pakankamai greitai ir profesionaliai.

„Tikrai visuomenė neturėtų nerimauti, tikrai struktūros, kurios atsakingos už mūsų saugumą, dirba. Tai dar kartą parodė, kad nėra jokios nusikalstamos veikos, kuri negali būti atskleista. Tie, kurie linkę tą padaryti, tegul žino, kad atpildas bet kuriuo atveju juos ištiks", - šeštadienį Seime žurnalistams sakė S. Skvernelis.

Vyriausybės vadovas pažymėjo, kad tokie nusikaltimai nėra daromi vien dėl socialinių problemų, nes tokių nusikaltimų įvyksta ir labai gerai ekonomiškai gyvenančiose valstybėse.

26 metų I. Strazdauskaitė dingo sekmadienį pakeliui iš Plungės į Vilnių. Penktadienį sulaikyti keturi 23-26 metų ir du vyresni asmenys. Jie žinomi policijai, buvo teisti už vagystes, plėšimus, kitus viešosios tvarkos pažeidimus.