Kaip rašo „Lietuvos žinios“, teisingumo ministras socialdemokratas Juozas Bernatonis neslėpė lankęsis rajonuose, kur vyks pakartotiniai Seimo rinkimai, nes jo darbo kelionių maršrutai esą driekiasi per visą šalį. "Darbo metu sprendžiau klausimus, kurie man priklauso, o po darbo užsiėmiau agitacija, nes aš esu politikas", - teigė jis.

Zarasų, Ukmergės, Biržų ir Kupiškio rajonuose spėjo pasisvečiuoti kiti socialdemokratai - sveikatos apsaugos ministras Vytenis Andriukaitis, ūkio ministrė Birutė Vėsaitė. Prieš savaitę Biržuose ir Kupiškyje lankėsi krašto apsaugos ministras Juozas Olekas.

Pirmiems vizitams po Lietuvą socialinės apsaugos ir darbo ministrė "darbietė" Algimanta Pabedinskienė rinkosi Ukmergę, Biržus ir Kupiškį. Kaip tik šiuos rajonus apimančiose vienmandatėse rinkimų apygardose Darbo partija yra iškėlusi du savo kandidatus į Seimą. Praėjusią savaitę Ukmergėje lankėsi "darbiečių" į švietimo ir mokslo ministro postą deleguotas Dainius Pavalkis. Rytoj į susitikimą su Biržų ir Kupiškio rajono žemdirbiais planuoja vykti "darbietis" žemės ūkio ministras Vigilijus Jukna. Kupiškyje ir Biržuose svečiavosi ir aplinkos ministras "tvarkietis" Valentinas Mazuronis.

Seimo opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pirmasis pavaduotojas Jurgis Razma įsitikinęs, kad ministrai tikslingai pasirinko vykti ten, kur vyks pakartotiniai Seimo rinkimai. J.Razmos teigimu, ministrams nedraudžiama remti savo partijos kolegų, tačiau tai daryti jie turėtų ne darbo valandomis. "Manau, turėtų būti demonstruojamas platesnis tarnybinės etikos supratimas ir nereikėtų mėginti primityviai dangstytis vaizduojant, kad tai yra ministro bendravimas su visuomene", - pažymėjo jis.