ŠMSM rengiamame susitikime dalyvaus Lietuvos švietimo ir mokslo profesine sąjunga, švietimo ir mokslo profesine sąjunga „Solidarumas“, Lietuvos profesine sąjunga „Sandrauga“, Lietuvos aukštųjų mokyklų profesinių sąjungų susivienijimu, Lietuvos švietimo darbuotojų profesine sąjunga.

ŠMSM viceministrė Jolanta Urbanovič pranešime spaudai pažymi, kad ministerija jau yra gavusi profesinių sąjungų raštus, patvirtinančius jų ketinimus derėtis dėl bendros kolektyvinės sutarties, ir reikalavimus, kurie bus kolektyvinių derybų objektas.

„Tikiuosi, kad mūsų darbas greitai duos pirmuosius rezultatus. Gerai nuteikia visų profesinių sąjungų sutikimas ir pasiryžimas sudaryti vieną bendrą sutartį“, – išplatintame pranešime spaudai teigia J. Urbanovič.

Taip pat informuojama, kad vienos bendros sutarties rengimui pritarė visos profesinės sąjungos. Kiekviena profesinė sąjunga į derybų grupę delegavo po du atstovus, iki šios savaitės siuntė savo reikalavimus kolektyvinei sutarčiai.

ELTA primena, kad 2017 m. lapkričio mėnesį Vyriausybės įgaliota Švietimo ir mokslo ministerija pasirašė šakos kolektyvinę sutartį su keturiomis profesinėmis sąjungomis: Lietuvos švietimo ir mokslo profesine sąjunga, Švietimo ir mokslo profesine sąjunga „Solidarumas“, Lietuvos profesine sąjunga „Sandrauga“, Lietuvos aukštųjų mokyklų profesinių sąjungų susivienijimu. Praėjusių metų pabaigoje ji buvo atnaujinta, tačiau profesinės sąjungos ją siūlo pakeisti ir papildyti. Numatyta, kad kolektyvinė sutartis gali būti peržiūrima periodiškai to pageidaujant bent vienai iš šalių.

Visgi Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga (LŠDPS), vadovaujama Andriaus Navicko, iki šiol nebuvo pasirašiusi kolektyvinės šakos sutarties, derybos tarp šios profesinės sąjungos ir ministerijos vyko praėjusį rudenį.