„Dabar yra derinamas galutinis tekstas, darbo grupei yra išsiųstas galutinis teksto variantas. Tikimasi, kad kitą savaitę visos politinės partijos ir kitos dalyvaujančios organizacijos jau bus įvertinusios projektą, gal pateiks savo minimalias pastabas. Tada visa darbo grupė ir politinių partijų vadovai galės susitikti, apsitarti, patvirtinti galutinį projektą ir tada bus galima nešti tvirtinti Seime“, – Eltai susitarimo situaciją pristatė D. Lukas.

Ministerijos atstovas sako, kad pagal šiuo metu turimą informaciją, visos susitarimo rengime dalyvaujančios politinės jėgos yra linkusios pasirašyti baigiamą rengti dokumentą.

„Darbo grupė yra gavusi informaciją, kad visos parlamentinės partijos yra linkusios pasirašyti susitarimą. Esminių prieštaravimų kaip ir nėra“, – tikino jis.

D. Lukas sako, kad į susitarimo tekstą buvo įtraukti tie partijų pasiūlymai, dėl kurių sutarė visi darbo grupėje esantys dalyviai. Nors susitarimą buvo tikimasi pasirašyti simbolinę dieną – rugsėjo 1-ąją, tačiau dabar, ministerijos atstovo teigimu, dar nėra aišku, kada oficialiai bus patvirtintas galutinis dokumentas.

„Buvo toks darbo grupės siekis, kad susitarimas būtų patvirtintas visų parlamentinių partijų vadovų ir tada patvirtintas Seime. Kokia forma tai galėtų būti padaryta, turbūt dar nėra šiuo metu iki galo apsispręsta. Mintis tokia, kad Seimas būtent rudens sesijos metu patvirtins“, – teigė D. Lukas.

ELTA primena, kad ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė kovo mėnesį inicijavo pirmąjį susitikimą su politinių partijų frakcijų Seime paskirtais atstovais, kuriame buvo aptarta Nacionalinio susitarimo dėl švietimo rašymo eiga.

Susitikime tuomet dalyvavo politinių partijų deleguoti atstovai Artūras Žukauskas (Laisvės partija), Radvilė Morkūnaitė–Mikulėnienė (Tėvynės sąjunga –Lietuvos krikščionys demokratai), Raimondas Lopata (Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis), Ieva Kačinskaitė-Urbonienė (Darbo partija), Vilija Targamadzė (Lietuvos socialdemokratų partija), Eugenijus Jovaiša (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga) bei Mišrios Seimo narių grupės atstovai Algirdas Butkevičius ir Beata Petkevič.

Nacionalinį susitarimą dėl švietimo, kuris galiotų iki 2030 m., ketinama pasirašyti rugsėjį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)